Senatorul DARIUS BOGDAN VALCOV a sustinut o declaratie politica intitulata " Un instrument legislativ exploatat abuziv: retragerea sprijinului politic" pe care o puteti citi in continuare.
Dincolo de tumultul vietii de zi cu zi, dincolo de agenda publica a canalelor de stiri, acolo unde se dezbat presupuse teme de interes national, legate de statutul nu stiu carei vedete de televiziune sau de ceea ce se cheama justitia televizata, pentru ca vedem cu totii ca in plin campionat mondial de fotbal romanii au renuntat la analize sportive pentru a face interpretari pe justitie, se intampla lucruri grave, care daca vor fi incluse intr-o statistica, vom vedea cu totii formele unor abuzuri legislative, generatoare de anarhie administrativa.
Nu ma ascund in spatele unor cuvinte cautate cu atentie, nu invoc principiul dreptatii absolute, atata timp cat el nu exista. Ma refer doar la acele situatii intalnite in teritoriu, in cadrul unor consilii locale, dar si la nivelul unor consilii judetene, acolo unde, in goana dupa o majoritate politica, lideri locali ai Partidului National Liberal, Partidului Democrat Liberal, chiar si ai Partidului Poporului Dan Diaconescu, produc, in limita extrema a legii, derapaje de la norma stabilita, cat si de la spiritul acesteia.
Sub amenintarea retragerii sprijinului politic, gest a carui finalitate inseamna excluderea din forul legislativ a celui in cauza, se impun, abuziv, prin aceste practici de tip santajist, formari ale unor noi majoritati care sa convina celor care astazi se declara in opozitie, la Bucuresti, dar de fapt, subversiv, cuceresc, local si judetean, puterea in organismele legislative teritoriale.
Au fost semnalate situatii in care consilierilor alesi pe listele partidelor enuntate mai sus le-au fost impuse, urmare a jocurilor politice, decizii sub forma faptului implinit. Iar atunci cand acestia au invocat dreptul la vot prin opozitie cu jocul politic, a venit iminenta amenintare: retragerea sprijinului politic.
Semnalez, pe aceasta cale, acest abuz nemaiintalnit pana acum, care, prin victime colaterale, urmareste de fapt eliminarea din functiile de vicepresedinti de consiliu judetean, cat si din cea de viceprimari de localitate, alesii Partidului Social Democrat. Iar cand, pentru a realiza acest lucru, PNL si PDL apeleaza la distrugerea unor destine, ale unor oameni care au muncit pentru ei, orice cuvant in plus cred ca este de prisos.
Dupa razboaiele purtate de cele doua partide in decursul timpului, impotriva poporului roman, acum cad victime proprii alesi. Cred si voi sustine acest lucru si cu alte ocazii, in numele unei cauze pierdute.
Abuzul in exces al unor parghii democratice arata latura urata a unor cauze politice care nu inteleg limitele jocului democratic.