Senatorul DARIUS BOGDAN VALCOV a sustinut o declaratie politica intitulata "Romanii nu au o memorie colectiva scurta. Noua alianta,dintre PNL si PDL, e obligata cu o dare de seama!", pe care o puteti citi in continuare.
Ceea ce s-a petrecut in primele zile dupa alegerile europarlamentare de duminica, 25 mai 2014, demonstreaza ca afirmatiile lansate in spatiul public de catre colegi din Partidul Social Democrat care au sugerat iminenta refacere a Aliantei DA, dintre PNL si PDL nu au fost hazardate. In plus, aderarea liberalilor la grupul popularilor europeni arata inca un argument in spiritul existentei unor negocieri mult intinse in timp. Cu siguranta, din vremea cand liberalii se aflau, cu drepturi depline, in cadrul Uniunii Social Liberale. Insa, trecutul este trecut, iar orice interventie asupra sa nu poate influenta cu nimic starea de fapt din prezent.
Nu contest alianta care prinde contur intre cele doua partide politice, este un drept al asocierii garantat de Constitutie, dovedesc prudenta in ceea ce inseamna formarea unui partid din cele doua structuri, insa aici, fata de modul cum acestea se prezinta in prezent, se impune o clarificare de parcurs, una care nu trebuie sa tina seama de proiectul politic viitor, inainte de a analiza ce au putut face in perioada cand au guvernat in Romania, pentru cauza publica, cele doua partide.
Onest, cele doua structuri sunt obligate de minima morala, atata cat exista in politica, sa explice poporului roman ce si-au asumat, fiecare, din perspectiva reformarii statului, a cresterii calitatii vietii cetatenilor, in perioadele cand au detinut parghiile institutionale din aceasta tara.
In caz contrar, in lipsa acestei asumari a timpului istoric respectiv, proiectul politic in care se regaseste alianta dintre PNL si PDL este sortit esecului.
Ma vad nevoit sa insist asupra acestui aspect, sa comunic, ori de cate ori am ocazia, cetatenilor din colegiu, din judet si din tara, elemente din agenda publica a celor in cauza, promovate atunci cand prin vot au obtinut increderea populara. Exact acele elemente care au fost ignorate, imediat dupa ce PNL si PDL au ajuns la guvernare. Un astfel de exercitiu de memorie este necesar sa fie promovat, atata timp cat romanii nu mai trebuie sa fie mintiti cu ceva ce au incercat cu multi ani in urma, guvernarea PNL-PDL. Una pe care electoratul a pedepsit-o cu prisosinta in nenumarate ocazii, ultima oara pe 25 mai 2014.