Senatorul Ioan Denes a sustinut o declaratie politica intitulata "Distanta dintre mesaje electorale de conjunctura si convingeri", pe care o puteti citi in continuare.
Desigur, orice campanie electorala e o experienta unica. Precum cartile! Chiar daca citim aceeasi carte, acelasi text, adesea il intelegem diferit, cu alte cuvinte, lectura si ecoul ei nu se pot rupe de influenta personalitatii noastre.
Fiindca suntem dupa o campanie electorala fericita pentru noi (votantii si activistii aliantei PSD -UNPR-PC) si nefericita pentru altii, eficienta pentru noi si ratata de altii, as vrea sa fac doar cateva observatii pe seama acesteia si a rezultatului votarii de duminica.
Ca si Dumneavoastra dealtfel dragi colegi, in ultimele saptamani am intalnit si am stat de vorba cu foarte multi oameni, oamenii colegiului in care am fost ales senator. Fapt imbucurator, oamenii nu mai voteaza doar niste mesaje de conjunctura electorala fie ele scrise cu litere de aur pe un afis, pe galetile de plastic ca altadata ori cu sprayul pe masinile contracandidatilor. Oamenii au invatat sa asculte si sa discearna, si-au format convingeri pe care si le confrunta permanent cu ale celorlalti. Ii apreciaza pe cei statornici in convingerea lor si le ofera lectii dure aventurierilor politici.
Apropo de statornicie, spunea un satean de pe Valea Somesului: " D-apai Domnule ce increde pot ave intr-un om care sa chinuie sa-si faca un gard cu usa la ocol pe care pe urma-l darama si-l muta intruna dupa cum viseaza noaptea. Vreau , Doamne feri de un necaz, sa-l stiu pe vecin acolo nu sa-l caut pe te miri unde!". Simplu dar intelept!
Am aflat cu totii pasiunea unora de a face in campania pentru europarlamentare tot felul de plangeri la birourile electorale in legatura cu afisele ce contineau inscrisul USL. Afise care au fost interzise. Ceea ce ar fi trebuit sa stie semnatarii acelor reclamatii este realitatea: o hartie o poti interzice, ...o convingere nu!
Rezultatul alegerilor confirma faptul ca multi dintre votantii USL vad in eforturile noastre si ale europarlamentarilor aliantei electorale PSD-UNPR-PC, echipa continuatoare a acelui Program pe care ei l-au votat cu atata convingere si speranta in 2012.
Le multumesc pentru votul acordat si pentru ca nu si-au pierdut increderea in noi intelegand corect inclusiv dificultatile ori ezitarile noastre. Prin votul lor ne obliga la mai mult, la mai bine! Sper din tot sufletul sa nu-i dezamagim.
Inchei cu aceste cuvinte de multumire dar imi permit sa si raspund unui prieten mai hatru tocmai de aici de la tribuna Senatului Romaniei in legatura cu definitia pe care acesta a dat-o campaniilor electorale. Spunea el: "Campaniile astea au pentru unii emotia unui test de sarcina, pentru altii tensiunea unei sedinte cu detectorul de minciuni si pentru cei mai multi mahmureala linistii primei zile de dupa alegeri.".
As adauga, mai putin plastic decat a facut-o el: Inainte de orice, o campanie electorala reprezinta triumful sau esecul unor convingeri!
Acesta e rezultatul aritmeticii politice, ...aceasta e distanta dintre noi si altii, dintre altii si...altii!