Senatorul DARIUS BOGDAN VALCOV a sustinut o declaratie politica intitulata "O motiune de cenzura careia i s-a gresit adresantul", pe care o puteti citi in continuare.
Spatiul public este sufocat de ideile divergente prin care analisti, comentatori, partizani politici ai unei cauze sau alta, incearca sa sustina, unilateral, motivele care au dus la destramarea celui mai importnat proiect politic din Romania, de dupa 1989: Uniunea Social Liberala.
Vedem cu totii aciditatea verbala pe care o manifesta reprezentantii Partidului National Liberal fata de proiectul respectiv, de modul cum acesta a prins contur, cat si asupra unor eventuale circumstante care au insemnat retragerea unui partener care nici pana astazi, atat in spatiul public, cat si in dezbaterile interioare, nu a punctat adevaratele cauze ale retragerii intempensive de la guvernare.
Pana la urma, nicaieri in lume, pana in prezent, nici un partid politic, nici o persoana anume, nu a putut fi, in stare de libertate, pastrata fortat in cadrul unui proiect, in conditiile in care demisia este ceea ce stim cu totii: un act unilateral de vointa.
In spatiul public este in dezbatere motiunea de cenzura initiata de catre colegii nostri liberali, un document realizat cu respectarea cadrului legal, daca va fi privit din punct de vedere al formei sale. In fond, o actiune politicianista, facuta pentru a atrage simpatie din partea unui public nemultumit, cat si pentru a mentine partidul in cauza in atentia opiniei publice.
Din pacate, si remarc acest lucru cu o marturisita amaraciune, continutul materialului ce defineste aceasta motiune de cenzura nu imbraca si o forma reala a respectului fata de constiinta colectiva a comunitatii liberale. Un adevarat text cu accente argumentative, care sa poata fi numit motiune de cenzura ar fi cel in care sa se regaseasca si critici asupra zonelor de activitate unde pana mai ieri au activat, la nivel guvernamental, pe posturi de ministri, secretari de stat, reprezentanti de seama ai celor care au initiat aceasta motiune de cenzura.
As putea spune, fara sa fiu malitios, doar realist, ca avem in fata o motiune de cenzura careia, cel putin intr-o parte a mesajului ei, i s-a gresit adresantul. Nu fac nici o legatura cu Scrisoarea pierduta a inegalabilului Ion Luca Caragiale, va las pe dumneavoastra, doamnelor si domnilor colegi, sa gasiti firul unor asemanari izbitoare. Eu nu constat decat ca istoria se repeta, iar trecerea timpului nu rezolva problemele principale de moralitate ale unui partid care exista si la inceputul secolului trecut, atunci cand marele dramaturg punea intaia oara in scena pamfletul sau teatral.