Senatorul Laurentiu Florian Coca sustinut o declaratie politica intitulata "Motiunea PNL o proba de inconsecventa politica", pe care o puteti citi in continuare.
Aceasta motiune, cel putin din partea domnilor liberali, este un semnal si o proba de inconsecventa politica. Si aceasta pentru ca motiunea liberalilor a fost indreptata impotriva propriului program de guvernare, deoarece au fost coautori la redactarea programului pe care acum il supun motiunii. Au fost, cum bine stiti, coparticipanti la votarea si la sustinerea in guvern si in administratia locala a acestuia. Iar o parte dintre liberalii USL inca aplica acest program in institutiile si autoritatile pe care le conduc.
Cat am fost la guvernare cu PNL am facut in planul politicilor economice exact ceea ce am scris in program si ce am promis electoratului. Dupa plecarea lor am continuat aplicarea programului aprobat de Parlament.
Vorbim totusi despre o motiune care nu prezinta interes nici macar pentru initiatorii sai, din moment ce nu s-au prezentat la Birourile Permanente pentru a o inscrie pe ordinea de zi dupa ce a fost trimisa la Parlament si nici la Sedinta Parlamentului in care aceasta a fost citita. Domnii liberali si democrat liberali ar fi dorit sa le facem noi si aceasta treaba pentru ca ei s-au trezit prea tarziu, erau ocupati de europalamentare,
Conducerea liberalilor in frunte cu domnul Antonescu se lauda prin tara si la televizor ca ne-au adus la putere, ca ne-au facut parlamentari, ministri si prim-ministri, dar uita ca noi l-am sprijinit sa ajunga, ceea ce nici nu visa: de doua ori al doilea om in stat si de fiecare data a dezamagit. Si-a dorit/ si l-am sustinut sa-i creem o platforma de afirmare/, sa conduca echipa care sa modifice Constitutia si nu a reusit decat sa amane si sa compromita lucrurile. Daca nici macar obiectivul unei comisii parlamentare nu poate sa-l finalizeze, cum sa aiba pretentii sa conduca Romania!
Cand domnul Antonescu vorbeste de exceptionalismul Partidului istoric Liberal, de contributiile acestuia la marile infapturi ale romanilor are, intr-adevar dreptate dar, vedeti si dumneavoastra, astazi - cu ce se pot mandri actualii liberali!? Cand domnul ministru Nicolaescu, autorul prezumtiv al acestui text - un conglomerat imund de minciuni stupide si prostii - dupa ce s-a chinuit peste un an de zile nu a reusit sa scoata la iveala nici macar o simpla lista de medicamente compensate, dar se lauda ca ar fi "lasat-o la cheie". La care cheie? Unde s-o gaseasca bolnavii? Poate la Cheile Bicazului? La Cheile Turzii? La Cheile Dambovicioarei?
Cu cat mai mult se compara cu marii liberali cu atat mai mici se vad unii din actualii liberali. Are dreptate un liberal, autentic decat semnatarii motiunii, cand spune ca, citez: "Este clar ca s-a pierdut busola, luciditatea si nu mai exista niciun plan real si fezabil pe care actuala conducere sa-l prezinte membrilor partidului. Asistam la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale... Astazi, sub conducerea actualilor lideri, libera exprimare nu mai exista, fiind inlocuita cu autoritarismul conducerii...Cred ca PNL-ul nu isi poate permite sa intoarca spatele celor care au avut si au incredere in Uniunea Social Liberala. Cred ca partidul nu isi poate asuma fuga de la guvernare", Am citat din recenta scrisoare a Presedintelui Senatului, domnul Calin Popescu Tariceanu. Desi are dreptate, iata ca partidul sovaie sa isi urmeze conducerea autoritara si fara busola, care intoarece spatele proprilor votanti si isi reneaga propriul program de guvernare, venind, in ultimul timp, cu o alta foaie pe care trece promisiuni utopice in raport cu speranta de viata a romanilor traitori in prezent.
Evident ca o asemenea motiune, inspirata de autori fara nici o credibilitate, este la fel de utopica si nu are nici o sansa in actuala legislatura. Nu este in interesul romanilor sa fie oprit Guvernul Romaniei, iar autorii motiunii nu au nici o indreptatire, nici o sustinere electorala si nici un argument valid sa-si poata realiza acest vis fantezist.