Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata " Romanii au ales pentru Romania puternica in Europa!", pe care o puteti citi in continuare.
Pe 25 mai romanii au ales pentru Romania puternica in Europa! Dincolo, insa, de tot ceea ce sta in spatele acestei idei, rezulatul votului pentru alegerile europarlamentare, votul covarsitor pentru echipa social-democrata, reflectat in obtinerea a jumatate din numarul mandatelor Romaniei in Parlamentul European, inseamna mult mai mult.
Rezultatele acestui scrutin demonstreaza ca romanii au inteles ca este foarte important cine ne reprezinta in Uniunea Europeana si ne-au ales lista de candidati profesionisti, integri si romani adevarati. De asemenea, oamenii au inteles ca in urmatorii cinci ani se vor lua decizii foarte importante in Europa, decizii care ne vor influenta viata, decizii care vizeaza proiecte de dezvoltare, alocari bugetare, de fapt viziunea Europei si pentru Romania, si pentru romani. Conteaza foarte mult cine ia aceste decizii, conteaza foarte mult sa facem parte cu adevarat din luarea deciziei si este important ca cei care conduc Europa sa ne fie camarazi. Noi, PSD-ul, impreuna cu aliatii nostri, vom contribui la acel proiect european care inseamna crestere economica, solidaritate si respect pentru Romania si pentru romani.
In egala masura, votul dat duminica a fost o ocazie pentru ca oamenii sa spuna daca sunt multumiti de ceea ce am facut in cei doi ani de guvernare, o perioada extrem de grea si cu multe asteptari. Toate lucrurile pe care Guvernul Victor Ponta a reusit sa le faca, fie ca vorbim despre cea mai mare crestere economica din Europa, deblocarea si atragerea banilor europeni, subventii marite si platite in agricultura, reducerea TVA la paine, cresterea investitiilor straine, grija pentru scoli si pentru spitale mai bune, toate vestile bune din economie reflectate in cresterea nivelului de trai sunt apreciate de catre romani.
In ultima instanta, fiecare vot acordat Partidului Social Democrat inseamna o lovitura in plus pentru regimul Basescu si pentru modul sau de a face politica. Noi am inceput acest proces de eliberare a Romaniei in 2012 si sunt convins ca in 2014 vom face dreptate pana la capat. Aniversam in 25 mai o zi a victoriei normalitatii in Romania, in care s-a confirmat reasezarea la loc de cinste a tot ceea ce inseamna echilibru, unitate, solidaritate, dragostea fata de cel de langa noi si dragostea fata de Romania. Acesta este modelul de demnitate a romanilor, mandri ca suntem romani, intr-o Europa puternica cu o Romanie puternica, iar in noiembrie sunt convins ca vom fi mandri sa avem presedinte nostru!