Rezultatul obtinut de Alianta PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare are o semnificatie clara - este un mesaj de sustinere din partea romanilor pentru cei care lupta pentru ei, din partea celor care au vazut efectele pozitive ale guvernarii conduse de Victor Ponta. In ultimii ani, am avut parte de un ritm accelerat de dezvoltare pe toate planurile, iar acest interes pentru viitorul Romaniei este exact ce isi doreau cetatenii sa vada din partea unor lideri responsabili.
Cele 16 mandate de europarlamentari, insemnand jumatate din totalul celor puse in joc pentru tara noastra, vor fi asumate de niste oameni responsabili si capabili, care vor transmite mai departe ideea ca sustinem Uniunea Europeana, ca ne dorim ca Romania sa fie puternica in Europa si, mai ales, ca suntem mandri cu identitatea noastra nationala - suntem mandri ca suntem romani.
PSD a reusit, cu ajutorul celor care au votat ieri, sa reprezinte Romania la cel mai inalt nivel in structurile de putere europene. Scorul obtinut este al doilea la nivelul social-democratilor din Uniunea Europeana, ceea ce inseamna ca tara noastra va avea un cuvant mult mai important de spus in toate negocierile si discutiile pe plan comunitar.
Totodata, rezultatul obtinut la alegerile partiale este o victorie pe toata linia - 7 din 8 mandate pentru Parlament, Consiliul Judetean Arges castigate de catre social-democrati. Deznodamantul acestor alegeri ne demonstreaza ca nimic nu ar fi fost posibil fara sprijinul romanilor, iar pentru PSD este o onoare sa ii reprezinte atat in tara, cat si in Europa.