Ministrul Transporturilor, vicepresedintele PSD Dan Sova, considera ca in ultimii doi ani Guvernul Romaniei a reusit sa depaseasca dezamagirea creata de noua de ani de nereusite ale regimului Basescu si sa ofere romanilor speranta prin masurile de reparatii sociale si rezultatele economice record.
"Marti, 6 mai, a fost ziua in care ne-am amintit de deciziile catastrofale luate de Traian Basescu acum patru ani: taierea salarilor bugetarilor cu 25%, atacul asupra pensiilor si reducerea ajutoarelor sociale. Desigur, atunci presedintele nu s-a multumit cu atat si a cerut si cresterea TVA de la 19% la 24%, o masura de austeritate care a lovit la temelia economiei romanesti.
Astazi, pe 7 mai, suntem pregatiti sa inchidem acest capitol urat al istoriei tarii noastre si facem un bilant al ultimilor doi ani, de cand premierul Victor Ponta conduce Guvernul Romaniei. Cred ca in doi ani de guvernare, actualul Executiv a reusit sa depaseasca dezamagirea creata de noua de ani de nereusite ale regimului Basescu si sa ofere romanilor speranta.
Rezultatele se vad - Romania are astazi parte de stabilitate si un loc mai important in Europa, iar Guvernul a reusit sa repare dezastrul lasat de Traian Basescu, Emil Boc si PDL. Salariile au fost reintregite, pensiile au crescut, iar TVA a scazut la 9% pentru produsele de panificatie.
Mai mult, tara noastra a avut una dintre cele mai mari cresteri economice anul trecut, de 3,5%, a indeplinit toate criteriile europene care definesc o economie sanatoasa. Romania a investit cu prioritate in educatie, sanatate si infrastructura, a obtinut rezultate record in productia industriala si agricola si, in general, a devenit un loc unde oricine poate avea un trai mai bun.
In 2012 si 2013, au fost finalizati circa 230 de km de autostrazi, aproape jumatate din totalul pe care tara noastra il detine. Aceasta este o reusita cu efecte ce se vor vedea pe termen mediu si lung si, evident, nu ne oprim aici. Avem o strategie clara pentru anii ce urmeaza, iar utilizarea fondurilor europene si de la bugetul de stat in domeniul constructiei de infrastructura va avea la baza principiile transparentei si eficientei. Tot ce imi doresc este sa avem puterea de munca necesara pentru a ne continua pe acest drum si romanii sa vada si sa simta direct toate imbunatatirile din ultimii ani."