Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Sustinem mediul de afaceri. Sustinem clasa de mijloc", pe care o puteti citi in continuare.

Fidel programului de guvernare asumat inca de la prima investire, Guvernul Ponta are ca obiectiv clar sustinerea mediului de afaceri prin masuri concrete.
Luna aceasta vor intra in vigoare patru programe menite a ajuta IMM-urile si tinerii antreprenori.
Programul "Tineri intreprinzatori", cu finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro, a demarat de saptamana trecuta, saptamana in care au demarat inscrierile si pentru "Programul de stimulare a Femeilor Manager", care consta in alocarea financiara nerambursabila de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate, si nu poate depasi suma de 41.500 lei/beneficiar.
In vederea reducerii birocratiei si sustinerii mediului de afaceri au mai fost luate o serie de masuri extrem de importante:
• Reducerea dobanzilor de intarziere pentru obligatiile fiscale la 0,03%, de la 0,04%.
• Obligatia Fiscului de a astepta 30 de zile de la data somatiei pentru a pune poprire pe conturile datornicilor.
• Majorarea plafonului rambursarilor de TVA cu inspectie ulterioara la 45.000 de lei.
• Certificarea optionala a declaratiilor fiscale de catre consultantii fiscali. Se elimina suportarea de catre contribuabili a costurilor cu certificarea obligatorie a declaratiei anuale de impozit pe profit ce are ca termen de depunere 25 martie 2014, in scopul evitarii declansarii de catre Uniunea Europeana a actiunilor de constatare a incalcarii de catre Romania a obligatiilor de stat membru UE.
• Eliminarea presiunii controlului la firme. Selectarea contribuabililor ce urmeaza a fi supusi inspectiei fiscale este efectuata de catre organul de inspectie fiscala competent, in functie de nivelul riscului stabilit ca urmare a analizei de risc.
Toate aceste masuri sunt prinse prin modificari aduse la Codul Fiscal.
Sunt convinsa ca Ministerul de Finante va implementa cu succes planurile de reducere a birocratiei si sustinerii mediului de afaceri atat de necesare pentru o crestere economica din ce in ce mai sanatoasa.