Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Ce urmeaza sa faca in urmatorii doi ani Guvernul Ponta", pe care o puteti citi in continuare.

Consecvent programului de guvernare asumat in fata romanilor la alegerile din 2012, Guvernul Ponta si-a respectat angajamentele luate, urmand sa-si demonstreze profesionalismul si capabilitatea de buna guvernare si in urmatorii ani.
Astfel, pentru 2014 si 2015 Guvernul Ponta isi propune sa:
• reduca impozitele si taxele - in 2014 cota unica va ramane in forma actuala. Incepand cu 2015 aceasta va scadea la 8%, 12%, 16%, reducandu-se astfel impozitarea muncii pentru salariile mici. Va fi redus CAS, va fi scutit de impozit profitul reinvestit si se va continua proiectul de success al reducerii TVA la paine cu alte alimente de baza
• reduca CAS la angajator - povara fiscala va fi redusa, vor fi create mai multe locuri de munca, consumul va creste si va exista o conformare voluntara mai mare la plata taxelor.
• acorde scutiri pentru profitul reinvestit - se va obtine un plus de investitii, capitalizare pentru mediul de afaceri intern, progres tehnic, costuri reduse, locuri de munca s.a.m.d.
• acorde scheme de garantii de stat si ajutoare de stat de 440 milioane euro, in special prin noua schema de garantii pentru IMM-uri in cuantum de 2 miliarde lei (poate fi extinsa pana la 4 miliarde ron); Este primul an din perioada data cand se respecta prevederea legala ca minimum 0,4% din PIB sa fie alocat din buget pentru finantarea IMM-urilor.
• dezvolte schema de ajutor de stat pentru firmele private care creeaza minim 20 noi locuri de munca. Guvernul va suporta jumatate din valoarea totala a cheltuielilor salariale a locurilor de munca nou create ca urmare a accesarii acestei facilitati.
• sprijine producatorii agricoli prin alocarea de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a sumei de 2,1 miliarde lei, respectiv 1,5 miliarde lei subventii pentru sprijinirea producatorilor agricoli si 0,6 miliarde lei, reprezentand plati nationale directe complementare in sectorul vegetal;
• stimuleze cresterea economica - are loc si prin cresterea investitiilor publice: acordarea unor imprumuturi nete de 4 miliarde RON in prima jumatate a anului 2014 si 3 miliarde Ron in a doua jumatate a anului 2014;
• creasca absorbtia fondurilor europene. Marirea cofinantarii pentru absorbtia fondurilor europene cu 0,5 puncte procentuale; finantarea programelor de investitii la nivelul autoritatilor locale, de la 14,6 miliarde lei in anul 2013 la 18,4 miliarde lei in anul 2014, respectiv o crestere de 26%.
• stimuleze consumul prin cresterea pensiilor cu 3,76% cresterea salariului minim cu 12,5%, cresterea venitului minim garantat cu 4,5%, cresterea tintita a salariilor bugetarilor (medicilor rezidenti si profesorilor debutanti). Mai intra in economie in 2014 peste 2 miliarde ron despagubiri pentru plata salariilor taiate si 900 milioane ron despagubiri restituirea proprietatii si CEDO.
• reduca rata lunara la credite bancare la jumatate pentru cei cu un venit sub medie. Statul le va oferi un credit fiscal de 200 de lei lunar, pentru a-i ajuta. Economia castiga lichiditate de 4 miliarde de lei timp de doi ani.
Sunt convinsa ca, in urma unei coalizari nationale de amploare, romanii vor reusi sa obtina alaturi de Guvernul Ponta si de masurile pe care acesta le va adopta o crestere reala a nivelului de trai, fapt de pe urma caruia vom avea cu totii de castigat.