Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata " A fi sau a nu fi... responsabil in politica", pe care o puteti citi in continuare.

Parafrazand celebrul citat, consider ca fiecare om politic trebuie sa-si puna aceasta intrebare cel putin odata, daca nu in fiecare zi: cum ne asumam fiecare dintre noi, la nivel personal sau colectiv, responsabilitatea cu care am fost investiti de oamenii care si-au pus in noi increderea si speranta.
Evenimentele politice recente m-au determinat sa constat, cu un gust amar, ca doar unii dintre noi am inteles cu adevarat ce inseamna sa fi responsabil. Ruperea Uniunii Social Liberale prin abandonul inopinat al PNL a fost un moment care mi-a dovedit ca interesele personale ale unuia sau ale unora, agenda lor ascunsa bazata pe sperantele unor perspective electorale ce par mai promitatoare din opozitie pot fi mai presus de orice, chiar mai presus de respectul pentru alegatorii, de angajamentul pentru un parteneriat serios care a repus Romania pe drumul cel bun, o constructie politica de anvergura cu un program politic de la cae romanii au multe asteptari.
Am asistat, siderat, la un val de demisii declarate cu atata nonsalanta. PNL si-a tot dat demisia, de la guvernare si din functii de inalta demnitate ale statului roman, demisii peste demisii. Poate fi, insa, chiar atat de usor sa demisionezi cand porti raspunderea a milioane de alegatori care te-au trimis acolo sa faci ceva pentru aceasta tara, nu sa dezertezi. Cand te regasesti intr-o astfel de ipostaza, cand ai in spate asteptarea celor multi care si-au pus speranta in tine, nu cred ca ai dreptul sa pleci pur si simplu.
Dupa asemenea gesturi cu consecinte grave, Partidul Social Democrat s-a trezit singur pe campul de lupta, pentru ca batalia nu s-a terminat odata cu castigarea alegerilor, din contra, atunci a inceput de fapt batalia pentru a construi Romania puternica. PSD a ales sa fie responsabil, sa stea drept in fata alegatorilor si sa continue pentru a putea duce la bun sfarsit ceea ce a inceput. Insa de unul singur nu poti reusi, mai ales cand vrei sa oferi stabilitate, premisa fundamentala a oricarei politici coerente atat pe plan intern, cat si extern. Faptul ca Guvernul are astazi o noua configuratie politica care include UDMR este pentru ca PNL si-a abandonat camarazii. E usor sa fi critic, sa acuzi si sa arati cu degetul, nici mie, personal, nu-mi sunt toate pe plac, insa trebuie sa intelegem cine a generat cu adevarat aceasta situatie, sa vedem cauza, nu sa tratam efectul.
Partidul Social Democrat, cu noul guvern format, duce mai departe programul de guvernare si proiectele incepute si as vrea ca acest program sa mearga mai departe si la nivel local. La Mures am castigat alegerile pe acelasi program al USL si sper ca Presedintele penelist al Consiliului judetean sa nu uite ca succesul obtinut se bazeaza pe frontul comun pe care l-am facut la toate nivelurile. Iar oamenii care ne-au votat, ne-au ales ca sa fim responsabili pentru faptele noastre. Cel putin, eu asa simt ca sunt.