Senatorul Leonardo BADEA a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Misiunea USL nu s-a incheiat!", pe care o puteti citi in continuare.

In tumultul politic al ultimelor zile, unul pe care, personal, nu mi l-as fi dorit, am putut filtra cateva realitati. Desigur, pentru publicul larg (ma intreb cu ce scop), au razbit orgoliul, lipsa de precautie, ignoranta. Pretul gesturilor politice care au dus la parasirea guvernarii de catre colegii liberali va fi platit atunci cand electoratul o va cere. Cum si in ce fel va fi decontata dezamagirea, nu pot sa stiu. Cum si in ce fel va privi un alegator USL pulverizarea din interior a proiectului de care si-a legat sperante multe si frumoase, nu pot sa stiu. Dar pot sa stiu ca, in afara impulsurilor si deciziilor personale, exista si responsabilitate, si curaj, si ratiune.
Poate nu toti au inteles, de unde si usurinta aproape iresponsabila cu care au tratat momentul, dar Uniunea Social Liberala n-a insemnat o banala alianta politica, inconjurata brusc de un succes contextual. Uniunea Social Liberala n-a insemnat o simpla insiruire de cuvinte pe hartie, rostite convingator in campanie. Uniunea Social Liberala n-a insemnat (doar) un vehicul electoral incredibil, abandonat dupa trecerea liniei de sosire.
Nu, stimati colegi si prieteni! USL a fost un raspuns natural la trebuinte sociale reale, nu inventate. USL a fost un raspuns just la decizii de trista amintire. USL a fost constituita pe baze solide. Principiile, actiunile, obiectivele enumerate in programul politic n-au fost doar vorbe pe hartie, refuz sa cred asta. Si atunci?
Am spus-o in mai multe dintre interventiile mele de aici, din fata dumneavoastra: guvernarea inseamna asumare! Victor Ponta si echipa din jurul sau si-au asumat dintru inceput obiectivele curajoase ale Uniunii. Au muncit din vara lui 2012 ca sa puna lucrurile in miscare si au reusit in puncte esentiale. Eforturile acelei echipe, acestei echipe sunt recunoscute de forurile interne si internationale si ele nu pot fi trecute cu vederea, cu atat mai putin abandonate. Nu, stimati colegi, abandonul proiectului USL, al ratiunii si obiectivelor sale nu este o varianta pe care sa o acceptam! Tintele false aruncate pe piata, scenarii politice aproape stupide, perdele de fum si toata recuzita folosita pentru a acoperi fondul ruperii USL - toate tin de politica pe termen scurt. Ori eu nu cred ca 70% dintre romani ne-au votat ca sa se uite la noi cum ne impartim la televizor ministere sau cum le irosim speranta si increderea. Ar fi revoltator!
Ma bucur mult ca Victor Ponta si partenerii sai si-au asumat pe mai departe misiunea USL. E un gest de curaj obligatoriu care trebuie sa faca parte din cartea de vizita a unui om de stat. E un gest care ofera, in continuare, perspectiva unei Romanii 2015 cu un presedinte demn si rational. Cred ca e timpul sa depasim epoca impulsurilor, politica nu se face din tafna. Iar succesul de moment cu care se hranesc (sau sunt hraniti) zilele acestea cativa colegi e doar o iluzie. Lor si celor ca ei nu pot decat sa le ofer vorbele lui Iorga: Daca vezi ca luna nu se coboara la tine, nu cauta o scara ca sa te sui tu la dansa!