• Mutarea cu domnii V. Ponta (premier pour toujours) - C. P. Tariceanu (candidat prezidentiabil!), n-o gasesc rea de fel! Doar "pretinul" BOGDAN CHIRIEAC ! il "calca-n picioare" pe dl C. P. Tariceanu! Desigur, o maxima proverbiala spune : Fereste-te de greci (Tariceanu!) si cand iti fac daruri! E maxima aparuta in urma Razboiului troian, 1450 i. Hr, cu introducerea "calului troian" de catre greci in vestita cetate a Troiei!, cazuta abia, abia dupa 10 ani de razboaie! Dl Tariceanu e cam "profilul" conturat mie de ale(r)gatori! Sa aiba intre 50-60 de ani! Sa fie serios! Sa fi facut treaba buna! "Grecul" asta era vazut bine ca premier, in perioada 2004-2008, aproape la fel de bine ca Nastase! Femeile mai varstnice ii reprosau, vag, asa, ca s-a insurat de mai multe ori! De l-ar sustine un intreg U.S. D(mr!) ar fi bunicel! Dar oare este el atat de tare incat sa nu-l "termine" vreun marinar?! Ca daca rupe doar cativa razleti, nu e mare treaba. Sa nu ajunga sa fie doar vo 3 ca-n filmul ala : "Eu, tu si Ovidiu!" (dl Stroe a facut pasul inapoi!) Pe culoarul de centru, centru-drepta / dreapta / se vor macelari cu totii: C. Antonescu! - cu Predoiu! cu Blaga! cu Saftoaica! - cu "Alifie", cu Emil "Bobu!" si tot neamul lor de fosile politice "rasuflate"! Abia intre un ipotetic tur I si II (2-16 noiembrie) s-ar strange de prin praf! - sa vaza pe mana cui merg!

• Da, Tariceanu, ca profil, prestanta, imi pare mai complet ca "doctorul" (Sorin Oprescu)! Asta, primarul general, are mai mult "carlig" la tineret, la varstnici, la plebe! La "pulime" - ca asa-i spune el! A spus-o asta prin 2006-2007!, pare-mi-se. Ca am o memorie de elefant! Dar nu prea cred ca ar razbate si peste munti! In arealul intra-carpatic! Aici s-ar tot primbla duetul asta, Antonescu-Johannis. Vorba d-lui S. Oprescu : Fiecare cu primarul lui! Prin Nord-Vestul tarii ar fi contrapus "primarul lor" cu "primarul regatenilor", cari cam stau cu gunoiu pan la gat! Mi-e foarte greu sa cred ca "mizeria" din capitala i-ar incanta prea mult - electoral vorbind! - pe romanii intra-carpatici, mai curatei o tara! Desi par example, o statiune Predeal, vazuta pe 8-9 februarie!, arata cam la fel da jegos ca buna parte a capitalei, minca-ti-as! Prin Sud-Estul tarii, da, ar avea destula alonja un Oprescu! Desi s-ar putea ca poporul sa fie cam iritat amintindu-si de "pataniile cu Basescu" (primar al capitalei! - ajuns presedinte "tiran"; o repetare a scenariului : primar al capitalei! - ajuns presedinte!) si sa-l cam respinga si pe ... doctor! Acesta ar avea sanse mai bune "ca independent", poate. De pe platforma asta i-au iesit multe "scamatorii". Eu nu-l prea "inghit", ca-mi pare chiar mai "smecher" ca marinarul !!! Chiar prea independent! Imi pare a fi egalul marinarului in smecherii! E bun la bataie! Tine la tavaleala! Are cateva sabloane, si pe alea le tot plimba, ca rolele alea la "alba-neagra" (am jucat si eu!). In mod miraculos, intr-o capitala de vreo 2-3.000.000 e cam singurul neluat la ocara! Sau cand mai e "bruftuluit", bucurestenimea o face cu blandete! "Doctorul" e popular si prin Moldova! Dar pe la noi "Jiji" e de departe al mai popular! Mai ales prin Moldova Centrala si de Sud. Da, "doctorul" a fost pesedist 16 ani! - dar e chiar mai "alifios" ca marinelu! PSD trebuie sa mai stea, s-o mai rumege! Nu e nicio graba pina prin vara!! Liberalul Tariceanu s-ar intelege mai bine cu PSD! - si PSD cu el! Ar si cam acoperi toata tara, electoral vorbind! Dar vazind "macelul" liberalilor intre ei! - electoratul nu s-ar da la o parte!? N-ar cauta altceva?!

• Ca "profil", din cate am tras eu de limba niscai romani, medii, l-ar placea pe Tariceanu! Dumnezeu mai stie ce se va alege de noi, toti, ca populatia e extrem de iritata de spargerea USL-ului! Deja am tot sondat terenul si-s confuzi, buimaci, iritati de tot. Il fac praf si pe "Antenescu", si pe PSD! Poftiti cateva dialoguri "spontane" cu ei, prin capitala, de prin Moldova :
- Dimineata, la chioscul de ziare. Un mai virstnic asa : Antonescu e homesexual!, de parte feminina! Eu i-am raspuns ca e doara "lovit la cap!" E nevrotic rau! Cu schimbari de dispozitie, toane bruste!
- Altul : e totul aranjat de afara!
- X : Mai, s-a scarbit lumea!! N-o sa mai venim niciunul la vot!
- O cucoana : Mai, dar ce dracului se intimpla pe acolo?! Ce l-a apucat pe Ponta asta cu ungurii !?
- Y: Aseara, la telefon, din mediul de afaceri : da, ai dreptate. Crin asta a facut-o lata rau! Dar si voi fratioare v-ati folosit de ei,apoi le-ati dat cu piciorul! Ce era sa mai faca si liberalii?!
- Z : Da, da, Ponta e de vina! Ca n-a vrut sa-i angajeze oamenii lui Antonescu in Guvern!
- Q: Mai, da Antonescu asta s-o stricat la cap?! S-o dus spre Basescu?!

• Nu-i mai redau pe toti cu care am vorbit zilele astea. Imi par foarte impartiti, buimaciti, dezamagiti, exasperati. Toti ameninta cu boicotul la urne! Partea buna pentru PSD: oamenii il fac "praf" pe liberal! Partea buna e agasata de aducerea ungurilor la guvernare : asa, i-ati dat afara pe liberali ca sa-i aduceti pe unguri!? Cum am spus-o : lumea acuza in bloc! USL-ul a castigat in bloc! Vor cam fi "pedepsiti" in bloc! Insa cei de pe dreapta vor suferi pagube mult mai mari ca cei de pe stanga ! PSD cat ar putea tine piept UDMR sa nu ceara prea mult "ciolan afumat cu fasole!" Vad ca Arafat a lasat PSD-ul la greu, neluand sanatatea! UDMR-ul n-ar vrea doar Sanatatea si Comunicatiile?! Vor musai cultura! Musai apele, padurile si mediul, ca sa taie tot! Sa se opuna mineritului, gazelor de sist! Daca Soros ala e d’al lor!
Vor si 3 prefecti! Urate pagube electorale va avea PSD pe chestia cu "gusterii" udemeristi. Da, de ar trece USD(mr) mai repede la treaba, romanii s-ar uita mai mult la economie si ar mai inghiti unele "hapuri!" USL-ul trebuia tinut in picioare, dar unul dintre aliati - PNL- e cam "bolnavior la cap!"
Grea mai e politica asta!

(Sursa: Internet)