Pesurse.ro: PNL refuza Ordonanta lui Ponta. Intalnirea de urgenta s-a terminat. Ministrii PNL au jucat cu demisiile pe masa

UPDATE 3 Ministrii PNL i-au spus lui Ponta ca sunt dispusi sa iasa din Guvern daca va insista cu Ordonanta de Urgenta pe TVR.

UPDATE 2 Ponta a plecat la Guvern in aceeasi masina cu vicepremierul Daniel Chitoiu.

UPDATE Ministrii PNL refuza sa intre in sedinta de Guvern si asteapta la sediul central al PNL rezultatul intalnirii de urgenta dintre Ponta si Antonescu.

Surse din USL sustin ca premierul Victor Ponta s-ar fi deplasat de urgenta la sediul PNL din Bulevardul Aviatorilor intarziid astfel sedinta de guvern care trebuia sa inceapa la ora 13.00. Tema discutiilor este OUG-ul privind desemnarea directorului general intermar al TVR aflata pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de guvern.

La intalnire participa si vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Stire in curs de actualizare.

CITESTE si:

SURSE Miniștrii PNL au mandat să se opuna unui OUG pentru alegerea directorului general al TVR

SURSE Crin Antonescu s-a intalnit cu Dan Voiculescu la sediul USL

"Dacă nu se intrunesc Camerele reunite, atunci decizia, in termen de 45-60 de zile, o pot lua Birourile Permanente reunite. Atunci decid Birourile Permanente reunite, nu decid eu", a explicat primul ministru, inaintea sedintei de guvern.
"Nu putem lasa televiziunea publica, doua mii de oameni, intr-o stare asa de neclaritate. Voiam sa va comunic si dumneavoastra faptul ca am identificat o solutie ca maine, printr-o Ordonanta de Urgenta, Birourile reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor sa numeasca o conducere, pe aceasta perioada de interimat",a spus premierul, in direct la Romania TV, ieri seara.
"I-am spus domnului Ponta ca asa ceva nu se face...ca nu mai are rost. I-am spus ca televiziunea este in momentul de fata intr-o situatie critica, ca este o institutie decapitata si ca varianta domniei sale de a da o ordonanta maine mi se pare inacceptabila. Nu putem sa mai dam a nu stiu cata ordonanta prin care sa modificam o lege, doar pentru ca parlamentarii unui partid au fugit de la vot. Mai bine cheama din nou parlamentarii maine sa ne pronuntam prin vot", a spus Antonescu.
Potrivit unor surse parlamentare, pesedistii il vor propune director interimar la TVR pe Valentin Nicolau.
Comisiile parlamentare de cultura l-au avizat pozitiv pe Rares Bogdan pentru sefia TVR. In plenul Parlamentului insa, social-democratii nu au fost prezenti in sala, astfel incat cvorumul necesar pentru numirea sa in functia de Presedinte-Director General nu a fost intrunit. Dupa vot, Rares Bogdan a afirmat ca se retrage din cursa si ca se intoarce la emisiunea "Jocuri de putere".
In plen au fost inregistrate numai 176 de voturi, fata de 291 cate erau necesare. Dintre acestea, 174 de voturi au fost pentru Rares Bogdan.