Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut in plenul Senatului din 1 Octombrie 2013 o DECLARATIE POLITICA cu titlul: " GUVERNUL DIN UMBRA AL PDL - O INTENTIE RIDICOLA, PRECUM ESTE CHIAR COMPONENTA ACESTUI EXECUTIV - SUROGAT", pe care o puteti citi in continuare :

Dupa un an si jumatate de framantari interne si dupa o lunga si inexplicabila absenta din opozitie, democrat-liberalii au din nou guvern: evident, unul din umbra.
Era de asteptat ca partidul, in ansamblul sau, sa traga niste invataminte dupa lectia primita din partea electoratului la alegerile locale si parlamentare de anul trecut. Cu atat mai mult cu cat PDL a fost indepartat din prim-planul vietii politice atat din cauza erorilor de guvernare cu impact incomensurabil asupra populatiei si mediului de afaceri, cat si pentru jaful patronat in administratia centrala si locala.
Astfel, sa lansezi in spatiul public un guvern in care se regasesc, in mare parte, aceleasi nume din guvernele Boc si Ungureanu, nu poate fi catalogata decat ca o intentie la fel de ridicola precum este chiar componenta acestui executiv-surogat. Incercarea de cosmetizare a imaginii PDL este la fel de penibila cum este si caracterizarea facuta de Catalin Predoiu acestui guvern - ,,un mix de tinerete si competenta consacrata". De fapt, nu este vorba decat despre un amalgam de fani declarati ai lui Traian Basescu si asa-zisi dizidenti ai basismului, din interiorul PDL. Altfel, cum poate vorbi ,,premierul-alternativa" Predoiu despre ,,profesionalism" intr-un guvern in care se regasesc personaje ca: Monica Macovei, Anca Boagiu, Gheorghe Ialomiteanu, Alin Tise, Raluca Turcan sau Alexandru Nazare, Lucian Bode si Claudia Boghicevici, niste ministri-paravan pentru o perioada de 3 luni in guvernul Ungureanu.
In practica, insa, avem deja o problema: o propunere recenta a unui ministru din guvernul Predoiu a fost respinsa in forta la varful partidului.
Cum mizele au tangenta cu respectarea unor principii, cu insanatosirea PDL si a partidelor politice, in general, si chiar cu bunul mers al justitiei, te intrebi automat cat de oneste si de pline de substanta sunt, de fapt, intentiile democrat-liberalilor.
Te mai intrebi, totodata, si cat de consistenta ar fi prestatia guvernului Predoiu, cat de solid este sprijinul de care acest cabinet din umbra beneficiaza in partid sau cat de departe este dispus PDL sa continue pe drumul anticoruptiei.
In fine, chiar te intrebi cum vede lucrurile insusi premierul din umbra, in conditiile in care punctele de vedere ale ministrului sau de justitie, pe de o parte, si presedintelui partidului, pe de alta, sunt diametral opuse.
In loc de concluzie, as incheia cu o intrebare: de cat sprijin se bucura cu adevarat guvernul din umbra al lui Catalin Predoiu, in interiorul PDL? Pentru ca lista domnului Predoiu este considerata a fi mai mult decat o vitrina dichisita, menita sa ia ochii.