AGERPRES : Victor Ponta despre Traian Basescu: Este in campanie electorala pentru doamna Udrea

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, intr-o emisiune televizata la Antena 3, ca Traian Basescu s-a deplasat prin tara in ultima vreme pentru a face campanie electorala pentru Elena Udrea si pentru "ceilalti din jurul sau".
"Este in campanie electorala pentru doamna Udrea, pentru ceilalti din jurul sau. Daca eu cred ca e legitim sa asiguram din fonduri publice deplasarea presedintelui tarii, indiferent cum il cheama - acum, din pacate, il cheama Basescu - cum il va chema, e normal lucrul asta. Se intampla in toate tarile ca presedintele tarii sa aiba un anumit regim si de deplasare. Dar sa-i platim campania electorala pentru doamna Udrea sigur ca mi se pare complet anormal, daca nu cumva si ilegal", a mai afirmat Ponta.
Intrebat daca are solutii pentru reglementarea acestei situatii, premierul a spus ca nu stie ce va decide Curtea de Conturi in acest sens.
"Nu stiu sa va spun ce va decide Curtea de Conturi, daca toate plimbarile... De altfel, v-am zis, sunt cazuri in care Curtea de Conturi a cerut apropiatilor presedintelui - eu nu inteleg de ce-i platim pe consilierii prezidentiali care ei se ocupa cu campania electorala, nu? Nu cred ca-l sfatuiesc cu ceva pe domnul Basescu...", a mai adaugat seful Executivului.
El a remarcat, totodata, ca presedintele Traian Basescu si deputatul Elena Udrea se apara reciproc cand sunt criticati si ca actualul presedinte va incerca la sfarsitul mandatului sau sa o lase pe Elena Udrea"La dansii e asa: "Ceata lui Pitigoi, dai intr-unul tipa doi!" Daca o critic pe doamna Udrea sare domnul Basescu, daca il critic pe domnul Basescu am vazut ca a sarit doamna Udrea sa-l apere. Nu pot decat sa apreciez aceasta echipa incredibila dincolo de asta insa pot sa faca ce echipa vor dansii", a afirmat Victor Ponta. El a precizat ca se bucura cand Elena Udrea raspunde criticilor aduce.
"Eu ma bucur cand raspunde doamna Udrea pentru ca nu cumva cineva sa isi faca o iluzie, sa se intrebe: Dar domnule ce l-a apucat pe Basescu deodata de iarasi... L-a apucat de crede ca viitorul luminos al Romaniei e cu doamna respectiva presedinte. E perfect", a mai spus Ponta.
Intrebat daca Basescu va incerca la sfarsitul mandatului sa o lase pe Elena Udrea in locul sau, premierul Victor Ponta a raspuns: " Sunt convins de lucrul acesta". "Sunt convins ca nu au nicio sansa si ca traiesc intr-o lume a lor, nu au nicio legatura cu Romania adevarata. Si cred ca presedintele Basescu din modul in care se comporta este dupa el potopul. Daca nu vine Udrea presedinte, din Romania se poate alege praful. Ori e datoria mea, a lui Crin, a celorlalti este de a incerca sa construim (...) chiar si cu acest atac sustinut", a adaugat Ponta.
Primul ministru a amintit, referindu-se la referendumul din vara anului trecut, ca USL a facut tot ce se poate pentru a scurta mandatul actualului presedinte.