Alexandru Arsinel, Gheorghe Turda, Toni Grecu, Tibi Scobiola, Laurentiu Duta si Connect-R vor expune problemele legate de sistemul de pensii si gestionarea colectiva a drepturilor conexe ale artistilor, in cadrul unei conferinte de presa, premergatoare dezbaterii de la Bruxelles, initiata de europarlamentarul Petru Luhan.
Conferinta reprezinta, de asemenea, un bun prilej pentru artisti si autoritatile prezente de a se exprima vis a vis de neregulile legislative si de problemele cu care se confrunta in cadrul activitatilor artistice.
Joi, 6 iunie, ora 15.00, la Hotel Capital Plaza, sala Ion Mincu 2, din Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 54, va avea loc conferinta de presa pe care acestia o sustin.
In data de 19 iunie a.c. europarlamentarul Petru Luhan va organiza la Bruxelles, in cadrul Parlamentului European, conferinta privind Reglementarea statutului artistilor in Uniunea Europeana.
Artistii romani care vor participa la conferinta din cadrul Parlamentului European, vor expune problemele si propunerile de solutii care sa fie incluse in legislația europeana.
Principalele teme ale dezbaterii sunt:
Crearea unui sistem de pensii pentru artisti;
Gestionarea colectiva a drepturilor de autor si a drepturilor conexe ale artistilor.
Ambele teme sunt in prezent pe agenda de lucru a institutiilor europene. Interventiile artistilor romani vor veni la momentul oportun, oferind Comisiei Europene o informare obiectiva, "de la sursa".