DeCeNews: CTP: Pragul referendumului, legat de posibila suspendare a lui Basescu

Editorialistul Cristian Tudor Popescu nu este de acord cu existența unui prag de prezența pentru validarea unui referendum, pentru ca, spune jurnalistul, amintind de scrutinul din iulie 2012, pragul electoral poate anula voturile tuturor celor care au mers la urne și valida voturi inexistente.
Parlamentul a validat saptamana asta proiectul de lege privind reducerea cvorumului referendumurilor de la 30% șa 50%. Manevra este una politicianista din partea USL, scrie Cristian Tudor Popescu intr-un editorial pentru gandul.info, "legata de adoptarea Constitutiei modificate sau de posibilitatea unei noi suspendari a lui T. Basescu. Cum tot joc politic este si opozitia fata de pragul 30% manifestata de PDL, UDMR sau PPDD".
Jurnalistul crede ca existența pragului transforma absența de la vot in vot activ, explicand ca nu este just ca o persoana sa-și poata impune opțiunea nevotand.
"Or, este profund nedrept ca votul, fie si al unui singur cetatean, executat corect, sa fie anulat pentru ca altii nu au votat", scrie senior editorul.
"Referendumul fara prag este drept, dar poate diagnostica o boala socio-politica grava, ale carei consecinte le-am suporta cu totii. Ceea ce, iarasi, este drept, chiar daca infricosator", conchide Cristian Tudor Popescu.