AGERPRES - Victor Ponta: "Poate stipulam in Constitutie ca Parlamentul sa faca modificari pentru prevederile UE"

Premierul Victor Ponta a declarat ca ar fi mai potrivit ca in noua lege fundamentala sa fie introdusa o prevedere care sa permita Parlamentului sa faca anumite modificari constitutionale atunci cand e vorba de alinierea Romaniei la deciziile ale Uniunii Europene.
"Poate ca ar fi mai bine sa trecem in Constitutie, avem si acum daca nu ma insel o prevedere care ne da dreptul, cu doua treimi din Parlament, sa adoptam modificari pentru adaptarea la modificarea tratatelor europene, poate gasim o formula de acelasi fel si asa nu trebuie sa revizuim de fiecare data Constitutia, ci mai degraba sa tinem tot timpul pasul cu tot ce se schimba la nivelul UE. Uniunea Europeana este la randul sau intr-un proces de transformare, iar noi ca membri vrem sa fim mult mai mult implicati, vrem sa fim mult mai mult participanti la deciziile care tin de reforma UE. Eu sustin ideea unei mai mari integrari a tarilor, a unui mecanism de decizie mai rapid si mai eficient, a unei birocratii mult mai scazute la nivel de Bruxelles si a unor standarde care sa se aplice tuturor celor 28 de tari, in curand vom fi 28, nu standarde facute pentru o tara sau alta care la vecini nu se aplica", a explicat primul-ministru, la dezbaterea "Statutul magistratului si independenta justitiei", organizata de Forumul Constitutional, la Palatul Parlamentului.
Potrivit sefului Guvernului, faptul ca Forumul constitutional continua sa isi desfasoare activitatea este un lucru foarte bun, pentru ca asta inseamna ca pe 20 mai isi va putea prezenta raportul, iar comisia parlamentara poate sa treaca rapid la elaborarea Constitutiei. "Ieri (n.r. - miercuri) una din temele cele mai importante pe care le-am avut la Strasbourg a fost cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, for al Consiliului Europei, care este recunoscut de absolut toata lumea in Europa ca fiind principala institutie ce ne poate oferi asistenta si sprijin pentru elaborarea unor prevederi constitutionale la standarde europene si ceea ce vom decide in comisia constitutionala vom transmite dupa aceea la Strasbourg pentru a avea un punct de vedere de care sa si tinem cont si sa si includem acele modificari", a mentionat Victor Ponta.