MEDIAFAX - Dragnea: Daca nu ne angajam raspunderea pe Legea regiunilor ratam obiectivul de final de an

Daca puterea nu isi va angaja raspunderea pe Legea de infiintare a viitoarelor regiuni va rata obiectivul privind finalizarea ei pana la sfarsitul anului si nu ar putea fi terminata inainte de inceperea noului exercitiu financiar, declara vicepremierul Liviu Dragnea.
Vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat, vineri, la Oradea, la cateva ore dupa ce anuntase la Cluj ca va propune adoptarea Legii privind regionalizarea prin asumarea raspunderii guvernamentale, motivele pentru care opteaza pentru aceasta procedura de legiferare.
"Dezbaterile pe marginea acestui proces (n.r. - de regionalizare) sunt in plina desfasurare, numai ca nu sunt in fiecare zi, pe toate posturile si in toate judetele dezbateri. In fiecare saptamana se organizeaza dezbateri regionale, in fiecare saptamana au loc intalniri de lucru ale grupului academic care lucreaza pe langa Ministerul Dezvoltarii Regionale, intalniri cu autoritatile locale, cu grupurile parlamentare, cu reprezentanti ai comisiilor parlamentare, cu experti straini si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale. Deci dezbaterile sunt in plina desfasurare si vor continua in perioada urmatoare probabil cu un ritm mai alert", a spus vicepremierul Liviu Dragnea, raspunzand unei intrebari a corespondentului MEDIAFAX privind propunerea de regionalizare prin asumarea raspunderii Guvernului.
In ce priveste procedura de vot, Liviu Dragnea a afirmat ca si-a exprimat o opinie personala, pe care o motiveaza cu faptul ca puterea spera sa modifice Constitutia la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie, prin referendum, iar daca referendumul se va desfasura in octombrie, pentru finalizarea intregului proces pana la 31 decembrie singura procedura posibila pentru a putea adopta Legea regionalizarii este angajarea raspunderii Guvernului.