Senatorul Florian Laurentiu Coca a sustinut o declaratie politica cu titlul: "Ziua Internationala a Francofoniei". Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare:

In fiecare an, la 20 martie, statele membre si observatoare din cadrul Organizatiei Internationale ale Francofoniei (OIF), din cinci continente, celebreaza Ziua Internationala a Francofoniei. De fiecare data, in ultimii 20 de ani,Romania marcheaza acest eveniment, alaturi de celelalte 76 de state si guverne francofone din intreaga lume ( membri si observatori) ai Francofoniei (OIF), printr-o serie de manifestari culturale, artistice si educationale, organizate atat in tara cat si in strainatate, prin intermediul misiunilor sale diplomatice. Romania a devenit membru observator al comunitatii statelor si guvernelor avand in comun limba franceza in cadrul Sommet-ului de la Versailles in 1991. In 1993, la Sommet-ul de la Mauritius, Romania a obținut statutul de membru cu drepturi depline al acestei structuri. Astfel ca in acest an marcam cea de-a 20-a aniversare a aderarii Romaniei la Francofonie.
De altfel acestei aniversari ii este dedicata actiunea cea mai semnificativa a acestei celebrari si anume: inaugurarea in ziua de luni, 14 aprilie 2013, a Pietii Francofoniei in Bucuresti, in prezenta reprezentantului secretarului general al Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF) Abdou Diouf, ministrului Afacerilor Externe al Guvernului Romaniei, domnul Titus Corlatean si primarului general al Capitalei, domnul Sorin Oprescu. Denumirea "Pietei Francofoniei" a fost decisa de Consiliul General al municipiului Bucuresti, pe 29 ianuarie, ca urmare a propunerii Ministerului Afacerilor Externe si aceasta se situeaza in apropierea Palatului Parlamentului la intersectia dintre Bulevardul Libertatii si Calea 13 Septembrie.
Spatiul fiind amenajat de Primaria Municipiului Bucuresti. Acest proiect - reprezentativ pentru vocatia Francofoniei - va simboliza traditia francofona si francofila a tarii noastre si activitatea Romaniei pe linia francofoniei institutionale, al carei scop este edificarea unui spatiu al solidaritatii, fundamentat pe principiile umanismului, democratiei si al respectarii diversitatii culturale si lingvistice.
Programul sarbatoriri Zilei Internationale a Francofoniei este realizat prin cooperarea Ministerului Afacerilor Externe cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Grupul ambasadelor, delegatiilor si institutiilor francofone -GADIF- acreditate la Bucuresti, cu mass-media si alte institutii ale statului, in spiritul dialogului si solidaritatii specifice francofoniei. In acest spirit doresc sa inscriu si declaratia mea si sa apreciez totodata vocatia Francofoniei de a uni popoarele sub emblema valorilor sale, de a se implica in viata cotidiana a oamenilor si de a-i invita la apropierea prin cultura. Este esential sa promovam aceste valori in randul tinerilor si sa-i incurajam sa utilizeze limba franceza ca sursa de idei si aspiratii si ca mijloc privilegiat de comunicare si acces la piata muncii.
De altfel de la momentul aderarii, tara noastra a contribuit in mod constant la promovarea valorilor francofone atat in plan national, cat si in regiunea noastra, folosind instrumentele specifice ale Organizatiei si propriile sale initiative. S-au bucurat de o apreciere deosebita, atat din partea cetatenilor romani cat si pe plan international, initiative precum adoptarea, la Sommet-ul de la Bucuresti, a ' Vade-mecum privind utilizarea limbii franceze in organizatiile internationale ' si realizarea ' Programului de burse doctorale Eugen Ionescu '. Angajamentul Romaniei in serviciul Francofoniei a condus la recunoasterea onoranta a rolului sau de ' stat fanion' al Francofoniei in Europa Centrala si de Est.
Am tinut sa marcam si noi in Senatul Romaniei, cei 20 de ani de francofonie, sa-i spunem la multi ani Francofoniei si Organizatiei Internationale a Francofoniei" (OIF), ca organism interguvernamental al sau.