Senatorul Ionel Daniel Butunoi a sustinut o declaratie politica cu titlul: "PARTENERIATUL PUBLIC PRIVAT". Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare:

Guvernul Romaniei se vede nevoit ca intr-un termen foarte scurt sa abroge actuala Lege a parteneriatului public-privat, in urma criticilor formulate atat de Comisia Europeana, cat si de reprezentantii mediului de afaceri si sa promoveze, in regim de urgenta, un nou act normativ care sa aduca claritate si simplitate in domeniu, in conformitate cu cele mai bune practici la nivel european si international. Si nu pentru ca nu ar avea alte probleme de rezolvat, ci pentru ca, sub forma adoptata de vechiul Guvern, legea parteneriatului public-privat este inoperabila in Romania, fapt dovedit si de inexistenta vreunui parteneriat semnat in baza acestei legi.
Romania are, asa cum bine stim, dragi colegi, nevoie uriasa de parteneriat public-privat in multe domenii, in special cel al sanatatii. Este nevoie de o lege foarte bine structurata care sa nu dea nastere la interpretari si sa nu creeze probleme. Romania este una din tarile care stau cel mai prost la infrastructura, iar din cauza nefunctionarii Legii Parteneriatului public privat, s-au pierdut proiecte majore.
Trebuie sa recunoastem ca actuala lege, aflata in dezbatere publica, conduce catre sporirea transperentei procedurilor avand in vedere ca toate anunturile vor fi publicate pe internet in Serviciul electornic de Achizitii Publice (SEAP), iar cele pentru proiecte cu valoarea peste 5 milioane de euro vor fi publicate si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Astfel, suspiciunile de orice fel vor fi inlaturate si increderea partenerilor privati va spori.
Un alt aspect pozitiv il reprezinta acordarea dreptului partenerilor publici sa poata autoriza investitorilor privati sa prezinte oferte alternative. Aceasta prevedere poate duce la aprobarea si folosirea altor metode si tehnologii ce pot fi mai avantajoase in realizarea proiectului, decat cele pe care partenerul public le avea in vedere initial. Totul este ca partenerul public (autoritati centrale sau locale) sa inteleaga beneficiul si oportunitatea unor oferte alternative si sa apeleze la aceasta unealta.
Sa sprijinim asadar, stimati colegi, adoptarea unei asemenea legi care sa vina in ajutorul celor trei domenii extrem de importante pentru dezvoltarea Romaniei, infrastructura, agricultura si turismul, domenii care vor cunoaste o evolutie spectaculoasa prin partenerit public privat.