RTV.NET: PSD se afla pe locul pe care il merita, fiind cel mai mare, cel mai puternic si cel mai respectat partid de pe scena politica romaneasca, a declarat vineri, in Congresul social-democratilor, secretarul general al formatiunii Liviu Dragnea.
"Am reusit. Am reusit sa castigam 23 de consilii de judetene, 18 primarii resedinta de judet si sa obtinem o majoritate constitutionala in Parlament. Am reusit sa preluam guvernarea Romaniei, cu un Guvern condus de PSD, prin presedintele sau, Victor Ponta. Cel mai important lucru pentru noi toti este ca am reusit sa aducem PSD pe locul pe care il merita, cel mai mare partid, mai puternic si cel mai respectat din tara", a spus Dragnea la Congresul PSD.

UPDATE 18.40 Partidul Social Democrat a dus mereu greul marilor momente care au transformat Romania in bine dupa 1989 si a venit timpul ca tot un premier de stanga sa asigure integrarea deplina a tarii noastre in UE, a declarat presedintele UNPR, Gabriel Oprea, la Congresul social-democratilor.
"PSD a dus mereu greul marilor momente care au transformat Romania in bine inca din primii ani dupa 1989. Sub guvernarea PSD condusa de domnul Adrian Nastase, Romania a intrat in NATO. Un prim-ministru de stanga, impreuna cu o echipa extraordinara, suta la suta PSD, din care am spus intotdeauna ca sunt mandru ca am facut parte, a pregatit aderarea la Uniunea Europeana. A venit timpul ca tot un prim-ministru de stanga, domnul Victor Ponta, ajutat de o echipa solida, sa asigure integrarea deplina a tarii in UE. Acesta este proiectul PSD, proiectul UNPR, proiectul USL si inainte de toate proiectul Romania pentru care trebuie sa ne batem cu totii", a afirmat Gabriel Oprea.

UPDATE 18.10 Presedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat de la tribuna Congresului PSD, ca nu poate exista o colaborare adevarata, un parteneriat adevarat in absenta prieteniei, aceasta fiind "cheia succesului USL". El a adaugat ca USL reprezinta, in opinia sa, "singura optiune politica pe care Romania o are in momentul de fata".

UPDATE 18.00 Presedintele PP-DD, Simona Man, invitata vineri la Congresul PSD, a declarat ca presedintele social-democratilor, Victor Ponta, apreciaza activitatea parlamentara a PP-DD, adaugand ca nu acesta a inchis postul de televiziune OTV.

UPDATE 17.40 Presedintele organizatiei de femei a PES, Zita Gurmai, i-a inmanat liderului de onoare al PSD, Ion Iliescu, un buchet de trandafiri rosii la Congresul PSD, aceasta ingenunchind pe scena de la Sala Palatului pentru a putea da mana cu fostul sef al statului, aflat in primul rand al salii.