Welcome to Roxania: CORINA CRETU, PROPUNERE INDECENTĂ

Stiti bine ca o apreciez pe Corina Cretu, ceea ce cred ca si voi. Ca aveti de ce. Stie si ea.
Cu atat mai mult m-a surprins solidaritatea ei cu Reding, stiti voi, idioata de la Bruxelles, furajata de alta idioata, Monica Macovei, impotriva Romaniei in vara si in continuare.
Aceeasi Reding a propus legiferarea "cotei de gen", adica, "norma de reprezentare de 40% a femeii". Reding, pretinsa de dreapta, face cea mai de extrema stanga si imbecila propunere feminista din toate timpurile si din tot locul. Nimic surprinzator pentru cine stia ca e o frauda-mpaiata.
Surprinde, insa, la maximum, solidarizarea unei femei precum Corina Cretu cu o initiativa jenanta pentru femeie. Ca orice discriminare pozitiva - inadmisibila si jignitoare, cu exceptia persoanelor cu dizabilitati, native sau dobandite si care in mod categoric trebuie protejate, ca si copiii si persoanele in varsta. Si animalele, si pasarile, evident. Sunt criterii clare.
Dar ca sa ceri legiferarea promovarii procentuale nu e altceva decat sa vrei reglementarea arbitrariului, in detrimentul meritului. Si a cantitativului, in detrimentul criteriului calitativ.
Adica, eu recunosc ca prefer barbatii. Serios, daca am de ales intre un barbat cretin si o femeie meritorie, aleg femeia. Dar daca am de ales intre un barbat meritoriu si o femeie cretina, NU admit sa-mi fie impusa cretina prin lege.
Fiindca la asemenea aberatie s-ar ajunge, sa fie OBLIGATORIE promovarea unor femei, doar pentru ca au altceva intre picioare. Si inca in proportie de 40! Conform propunerii Reding-Cretu, s-ar ajunge pana la urma la numiri feministe "de drept", de fapt, pe criteriul arbitrar al apartenentei "de gen".
Chiar nu vreau sa fac trimiteri la Jung si altele de acest ... gen.
Nici nu-i nevoie sa reduci la absurd (initiativa absurda) ca sa ajungi la urmatoarea ipoteza, mai degraba cu valoare de generalitate, decat de exceptie. Anume, intr-o comunitate (politica, sociala, profesionala, civica, etc.), majoritatea femeilor meritorii NU vor functii, de nici un fel, au doar obiective personale, profesionale, comunitare, etc. si atunci nu candideaza. Unele cu cat sunt mai meritorii, cu atat ar putea considera ca nu merita sau nu vor sa promoveze, tot asa cum pe masura ce stii mai mult(e), iti dai seama ca nu stii (mai) nimic. Pentru unele femei promovarea poate fi o alienare de la criteriile ei personale, o indepartare de la ceea ce si-a propus ca finalitate - valabil si pentru barbati, de altfel. Cu alte cuvinte, NU se gasesc nici 10, necum 40 de procente capete de femei catindate, eligibile sau promovabile care sa si vrea, si atunci, ce sa faca bietii barbati? Nu le ramane decat sa-si promoveze tarfele. Ca sa faca baremul.
Sau daca nu exista intr-o comunitate 40% sau orice alt procent de femei meritorii, ce faci, promovezi idioatele, doar ca sa faci norma?
Sau daca nu candideaza cele meritorii, ci nulitatile cu tupeu, ce faci, multiplu de Udrea, doar pentru ca asa impune "legea cotei de gen"?
De ce sa discriminez negativ barbatii, ca sa discriminez pozitiv femeile? De ce sa aleg o idioata, in detrimentul unui meritoriu?
Sau hai sa zicem ca intr-o comunitate sunt 70% femei mai meritorii decat barbatii, ce faci, pe cine lasi pe din afara?
Prostia asta de initiativa compromite femeile, cu orice s-ar solda ea, daca prin absurd s-ar adopta.
Corina Cretu ii cere lui Crin Antonescu sa bage cota la Constitutie.
Pai cred ca prima care se opune e Adina Valean.

P.S. Promovarea Corinei Cretu e meritorie, promovarea lui Reding e o insulta la adresa bunului simt si a inteligentei. A femeii insasi.