AmosNews - Sulfina Barbu: PDL sustine un Parlament unicameral

Democrat-liberala Sulfina Barbu a declarat miercuri, la o dezbatere legata de reforma electorala, ca PDL sustine un parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari.
Sulfina Barbu a mai spus ca PDL propune un vot mixt: o treime dintre parlamentari sa fie alesi in sistem majoritar in colegii uninominale, iar doua treimi pe liste nationale cu vot preferential.
"Cred ca se impune modificarea Legii electorale. Plecand de la experimentul legii din 2008, care a avut un efect in 2008 si un efect in anul 2012, datorita situatiei politice, nu este deloc incurajator pentru un alegator sa voteze un reprezentant in Parlament, care ia cel mai mare numar de voturi si nu ia mandatul si nu merge in Parlament", a declarat Sulfina Barbu, la o dezbatere legata de reforma electorala.
Sulfina a spus ca poate fi luat in calcul un sistem cu vot preferential pe lista, dar ca trebuie discutat cu societatea civila si specialistii din domeniu.
"Acest lucru va asigura o variatie mai mica a numarului de parlamentari. Avantajele acestui sistem merg si spre candidatii independenti. In colegiile uninominale pot candida si politicieni care nu isi asuma apartenenta la o formatiune politica si putem elimina astfel o discriminare existenta acum. Propunem un prag electoral de 5% pentru partidele politice si aliantele electorale asa cum sunt prevazute si astazi", a specificat Sulfina Barbu.