Ziare.com - Toni Grebla (PSD): Nu este cazul sa reducem varsta de vot la 16 ani

Senatorul PSD Toni Grebla nu este de acord cu propunerea deputatului PNL Alina Gorghiu ca varsta de vot sa fie redusa de la 18 la 16 ani. Ambii fac parte din Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei.
Fost presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla va avea un cuvant greu de spus in Comisia pentru revizuirea Constitutiei. El considera ca propunerea deputatului PNL Alina Gorghiu privind reducerea varstei de vot nu isi are rostul in acest moment.
"E o propunere printre multe alte propuneri care vor fi facute pentru modificarea Constitutiei.
In ce ma priveste, varsta majoratului la noi in tara, ca de altfel in majoritatea tarilor lumii, este 18 ani si cred ca acum nu este cazul nici sa fie marita nici sa fie micsorata. Deocamdata este prematur sa ne gandim la asa ceva", a declarat Toni Grebla pentru Ziare.com.
Deputat PNL, din comisia pentru Constitutie: Solicit reducerea varstei de vot la 16 ani
Alina Gorghiu a anuntat luni ca va solicita ca dreptul de vot sa poata fi exercitat incepand cu varsta de 16 ani. "Voi propune in Comisia de revizuire a Constitutiei reducerea varstei de vot la 16 ani", a declarat Gorghiu pentru Ziare.com. Ea a precizat ca este o "initiativa personala".
Reducerea varstei de vot este sustinuta si de democrat-liberali. "Am in vedere ideea introducerii votului de la 16 ani (mai intai in alegerile locale si euro-parlamentare, apoi la cele generale si prezidentiale)", a declarat Cristian Preda in urma cu o saptamana.
Pe de alta parte, majoritatea romanilor nu este de acord cu aceste modificari constitutionale. Un sondaj IRES realizat in perioada 19-20 februarie arata ca numai 33% dintre romani sunt de acord cu reducerea varstei de vot, in timp ce 67% s-au declarat impotriva.
Cine sunt parlamentarii care vor revizui Constitutia
Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei este condusa de presedintele PNL, Crin Antonescu. Din aceasta fac parte noua parlamentari PSD, sase de la PNL, trei democrat-liberali, cate doi de la UDMR si PPDD si cate unu de la Minoritati si PC.