DeCeNews : Ipoteza soc: Basescu pleaca inainte de 2014 daca primeste imunitate pe viata

Jurnalistul Radu Tudor a anuntat ca dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, romanii vor afla culisele negocierilor dintre coalitia aflata la guvernare si presedintele statului. Acesta a lansat o ipoteza incredibila: scurtarea mandatului prezidential in schimbul imunitatii pe viata.
"Cred ca atunci cand vom scapa de Traian Basescu vom afla si culisele acestor negocieri si ale acestor mesaje insuportabile care au venit in timpul referendumului si dupa referendum", a declarat Radu Tudor, la Antena 3.
Jurnalistul emite ipoteza potrivit careia presedintele Basescu are un obiectiv clar in negocierea cu partidele, privind scurtarea mandatului sau si revizuirea Constitutiei. Seful statului urmareste primirea imunitatii pe viata.
"Daca primeste imunitate pe viata, s-ar putea sa plece chiar mai repede de mai 2014. Nu vreau neaparat sa fac o dezvaluire, pentru ca sunt prea putine sursele pe care ma bazez. Dar ele exista. (...) Circula o idee interesanta si importanta. Pentru revizuirea Constitutiei, cineva din USL, impreuna cu alti oameni politici, ar putea propune in felul urmator: sa exista imunitate pe viata pentru presedinti si fost presedinti. S-ar aplica retroactiv", a afirmat Radu Tudor.