De Ce News : Nemultumiri in USL: Varujan arata cum au fost trisati liberalii la impartirea ministerelor

Varujan Vosganian a afirmat ca in cadrul ultimei sedinte a Comitetului National Executiv al PNL multi "multi colegi si-au exprimat sentimentul ca functiile de ministru delegat au fost inventate impotriva PNL." El a mai spus ca e vorba in principal de ministerul de Finante, al Economiei si Transporturilor.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat sambata la Antena 3 in cadrul Emisiunii Exces de Putere ca nemultumirile din partea ministrilor PNL au inceput sa iasa la suprafata
La Ministerul Economiei, ministrul Varujan Vosganian este titular, dar in fapt se ocupa doar de minerit, in timp ce de importanta zona energetica se ocupa exclusiv Constantin Nita de la PSD cu titulatura de ministru delegat pentru Energie. De zona de Comert, Mediul de afaceri si Turism se ocupa exclusiv Maria Grapini de la PC cu aceeasi titulatura de ministru delegat.
La Ministerul Finantelor Publice, ministrul Daniel Chitoiu care are si titulatura de vicepremier coordoneaza doar ANAF-ul care in fapt este in subordinea directa a primului ministru. De partea bugetara se ocupa exclusiv Liviu Voinea de la PSD, cu titulatura de ministru delegat pentru Buget si care e si ordonatorul de credite in cadrul MFP.
La Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Relu Fenechiu a pierdut drumurile (CNADNR) care au fost transferate la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine conduse de ministrul delegat Dan Sova de la PSD.
De asemenea, Varujan Vosganian a completat lista cu ministrul Radu Stroe de ma Ministerul Administratiei si Internelor care a pierdut DGIPI si Prefecturile. De facto ele sunt in coordonarea ministrului, dar ministrul nu are nici un cuvant de spus in numirea sau schimbarea prefectilor sau a sefului DGIPI care sunt apanajul exclusiv al premierului.
Si la Ministerul Culturii si Patrimoniului National ministrul Daniel Barbu a pierdut Secretariatul de stat pentru Culte dupa ce acesta a fost trecut in subordinea premierului