InfoBrasov.net : Blaga latra, caravana USL trece de sfarsitul lumii (Vifor Rotar)

Poate v-ati amuzat copios pe seama panicatilor de sfarsitul lumii. Ati ras probabil de sectantii distrusi care s-au baricadat intr-o vila inchiriata la Paltinis, unde au acoperit geamurile cu folii contra radiatiilor si au umplut beciul cu cartofi si bidoane de apa. De tampitii care s-au retras in munti sa scape de prapadul de jos, in speranta ca vor repopula apoi planeta cu samanta lor salvata de la extinctie.
Din lotul astora a facut parte si buldogul Vasile Blaga, citind in Parlament un discurs apocaliptic pe tema instalarii Cabinetului Ponta 2. In ciuda primei impresii, problema majora a lui Blaga nu sunt falcile. Omul e inadecvat. E lent si defazat. Penibilul deplin e dat de faptul ca exprima intreaga tagma a democrat-liberalilor lasati pe dinafara de alegerile din 9 decembrie. Raschirat pe picioarele sale scurte si musculoase, buldogul Blaga trage cu coltii de-amboulea hais, cand guvernul si parlamentul au luat-o ireversibil cea.
De cand cu pacturile si acordurile de taina semnate cu USL, Traian Basescu a intrerupt si el seria mesajelor sibilinice de la Cotroceni. Alea suspectate de toata lumea ca ar trada cartile pe care seful statului le mai are in mana. Pokerul cu Guvernul s-a terminat iar USL si-a tras deja potul de pe catifeaua verde. Sub masa a fost uitat legat cuminte doar buldogul Blaga, ramas sa latre a pustiu. Basescu nu mai face zgomot. Gesturile domniei sale sunt acum silentioase. Mitocanesti, e drept, dar pline de talc, asa cum a fost refuzul de a da mana cu 4 ministri ai Guvernului Ponta la procedura de investitura. Mesaje mai limpezi si mai eficiente decat un latrat dogit la luna.
Amatorii in decriptari se pot delecta cu o intrebare. Baietii astia neagreati stiau dinainte ca seful statului n-o sa le intinda mana? Nu c-ar conta prea mult, dar s-au scutit de penibilul de a ramane cu mana si un zambet tamp suspendate, cum a patit ministrul de externe de jenanta amintire Andrei Marga. Le face Base un semn cu ochiul in timp ce ii priveste apropiindu-se? Sa fi avut Oprea constiinta incarcata de lestul tradarii? Mici intrebari pentru sfarsitul unei lumi si mai mici de compromisuri, uri, frustrari si dusmanii dambotivene.