Jurnalul National: "Basescu o are mica". Mesajul electoral care l-a infuriat pe seful statului a fost atacat de Videanu la BEC

Misterul furiei spumegande a sefului statului, care a iesit cu declaratii belicoase rau la adresa USL, in ultimele seri, este rezolvat. Traian Basescu suporta orice, mai putin sa i se spuna ca o are mica. Se pare ca presedintele are probleme cu glicemia, iar treaba asta s-a extins la ARD (PDL plus Ungureanu si inca niste unii), asa ca USL a comandat niste afise prin care sa incunostinteze populatia. Poate le-o mai creste. Glicemia, desigur, nu procentele.
Dar Basescu & ARD nu au gustat mesajul si au incordat muschii, sa arate ca n-ar fi mici - macar ei. Adriean Videanu, presedinte PDL Bucuresti a scris chiar Biroului Electoral Central (BEC) o plangere, sa arate ca nu este mica (problema). "ARD a luat act de faptul ca, pe diverse site-uri online (www.ziare.com, www.mafiilepdl.ro, etc) a fost lansata o campanie negativa la adresa liderilor acestei aliante, campanie ce contine expresii jignitoare si defaimatoare, care incalca ordinea de drept si bunul simt cetatenesc. In mod concret, pe aceste pagini web s-au publicat bannere electorale care contin urmatoarele mesaje: "ARD o are mica...", "Basescu o are mica...", "Candidatii ARD o au mica...", etc. Aceste mesaje sunt exprimate intr-un mod vadit vulgar, de natura sa jigneasca opinia publica si fac referire la persoane care nici macar nu au calitatea de candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 (Presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu, presedintele PDL Bucuresti, dl. Adriean Videanu, europarlamentarul Monica Macovei)". In treacat fie spus, remarcati cum se prezinta Adriean Videanu - nu cu "subsemnatul", cum este cutuma intr-o plangere pe care o redactezi sau, cel putin, o semnezi.
Invocand o prevedere legala conform careia "mijloacele folosite in campania electorala nu pot contraveni ordinii de drept", Adriean Videanu
cere BEC sa interzica "diseminarea oricaror materiale electorale care contin mesaje de genul celor care fac obiectul prezentei plangeri".
Biroul Electoral Central a discutat plangerea in sedinta de luni si a decis sa o transmita "spre competenta solutionare" Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti. Nu am reusit sa aflam daca BEC Bucuresti s-a pronuntat, in cursul zilei de azi, asupra plangerii, dar surse din RTV, televiziune pe al carei site a fost postata, de asemenea, cel putin una din reclamele electorale incriminate, ne-au precizat ca postul a decis cenzurarea aparitiei acestora in continuare.
Pana la hotararea BEC, ARD nu a ramas dator si a varsat in cutiile postale ale unor zeci de mii de potential alegatori niste pliante electorale in care sunt caricaturizati nu doar candidati ai USL, ci si persoane care, vorba domnului Videanu, "nici macar nu au calitatea de candidat la alegerile parlamentare". In imaginea cu titlu "Recolta de toamna", realizata, probabil, in laboratoarele Academiei Catavencu, condusa de Robert Turcescu, apar liderii USL - Victor Ponta si Crin Antonescu, fostul sef al statului, Ion Iliescu, senatorul Mircea Geoana, fostul senator, Dan Voiculescu, dar si fostul lider PSD Adrian Nastase, aflat, cum se stie, in inchisoare, precum si omul de televiziune Mircea Badea. Acesta din urma este "prezentat" cu chilotii in vine. E drept, nu cu fata "la popor".