PSD-sector2.ro: Basescu la B1TV (Autor: Andrei Alexandru)

Cu gasca lui Basescu nu-i de glumit. Ei sunt barbati adevarati, adica: zis si facut. A zis Cristoiu cu o zi inainte ca Basescu trebuie sa iasa la inaintare, sa fie mai dur cu USL ? A zis, iar Basescu s-a conformat scurt, asa ca ieri a "injurat" USL fara sa se repete cam 90 de minute, pe postul de televiziune B1.
Aparitiile publice de aceasta factura ale Presedintelui sunt de mare folos USL, pentru ca electoratul intelege acum si mai bine ce monstruozitate a trimis majoritatea pe cea mai inalta demnitate a Tarii. N-are rost sa reiau mitocaniile prezidentiale. Amatorii de astfel de "delicatese" se pot delecta cu ele la orice usa de cort. Am retinut totusi din "discursul" prezidential cateva elemente mai putin spectaculoase, dar foarte relevante.
Un prim element este referendumul din vara, al carui rezultat defavorabil il urmareste pe presedinte ca o umbra. "A fost lovitura de stat, a fost atacat statul de drept, au plecat investitorii, a scazut leul" si cate nu spune Basescu, cand de fapt obsesia lui este cu totul alta. Referendumul inseamna pentru el un sfarsit politic rusinos in tara si in exterior. Alegerile locale, pierdute la scor de PDL, au marcat inceputul sfarsitului "de jure" al regimului Basescu, referendumul l-a validat pe Basescu drept sursa nemultumirilor unei majoritati zdrobitoare si este de asteptat ca alegerile din 9 decembrie sa aseze lespedea de mormant deasupra odioasei epoci incepute in decembrie 2004. Chiar si etichetarea lu Ponta drept "pisic" dezvaluie disperarea Presedintelui. Dupa ce si-a analizat si recunoscut greselile procedurale si de planificare savarsite in incercarea de demitere a Presedintelui, Victor Ponta a ales calea cea buna pentru a-l obliga pe Presedinte sa revina la matca constitutionala. Cand se intalneste cu Presedintele se poarta ca un "pisic", adica nu-l contrazice, nu se cearta, ii face pe plac spunandu-i "da" la ce vrea Basescu, intr-un cuvant, se incadreaza in spiritul coabitarii. Apoi, se intoarce la Palatul Victoria si numara "boabele": asta e de competenta premierului, asta e de competenta Guvernului, in problema asta Presedintele n-are de ce sa se amestece s.a.m.d. Acest "modus operandi" il exaspereaza pe Presedinte. Dupa ce ca majoritatea romanilor il vrea dus, acum s-a gasit si Ponta sa-i ia decizia politica cu care defila pe vremea guvernelor Boc si Ungureanu. Izolat si fara parghii economice, Basescu nu mai are nici un culoar si nicio speranta sa redevina popular. Singurele instrumente ramase loiale sunt "serviciile", dar nu in totalitate, fiindca au inceput si ele sa se reorienteze, Curtea Constitutionala, CSM, DNA si ANI. De aceea "scrie pe toate gardurile" ca el apara statul de drept in lupta cu uzurpatorul USL-ist, spiritul european, cand de
fapt el isi apara teritoriul compus din institutiile de forta ale statului, singurul unde mai poate dispune. Ca sa se inteleaga cat ii pasa lui Basescu de statul de drept o sa redau cu rigoare un citat din ce a spus la B1:"Nu stiu daca va dati seama ce simte un presedinte caruia i se cere sa mai numeasca o data un premier care a participat cu toata forta la suspendarea lui din functie. Simte dispret." Deci, nu statul de drept, nu Constitutia, nu interesul national il ghideaza pe domnu’ presedinte in decizia politica, ci, normal, simtirile sale omenesti, interesele sale personale. Spre exemplu, daca simtirile sale si flerul pe care se bazeaza si cu care s-a laudat la B1, il dirijeaza spre Elena Udrea, gata ! Asta-i solutia pentru salvgardarea statului de drept si marsul glorios prin Europa. Ce majoritate parlamentara, ce Constitutie, ce stat de drept ? "Dieu et mon droit" et mon "fler". Gata ! Monarhia a fost restaurata ! "Traiasca Regele Base Intaiul si camarila sa portocalie !"
In timp, m-am tot intrebat de unde vine litera "B" in denumirea postului de televiziune care ii gazduieste cu o generozitate exagerata pe reprezentantii clanului Basescu-Udrea. "B" vine de la "bordel". Ieri am primit aceasta explicatie spontana si nefortata de la"maestrul" Cristoiu, care "a dat din casa": "Noi schimbam aici ca la bordel. Paturile sunt aceleasi, clientii sunt diferiti", a spus el. In forma ei originala, anecdota la care a facut referire Cristoiu spune ca pentru un profit mai mare la bordel "trebuie schimbate animatoarele, nu paturile". In zisa "maestrului", se intelege ca "paturile" reprezinta insasi B1TV, iar "clientii" sunt invitatii din fiecare zi, care se schimba. La intrebarea: "Pentru ce vin clientii/invitatii la bordel ?", raspunsul este cunoscut. Concluzie: gazdele, B1TV-istii, ii satisfac zilnic pe invitati, ceea ce le confera titulatura binemeritata de "animatoare". Noi aveam de mai multa vreme suspiciuni despre adevarata profesiune a "gazdelor" de la B1TV, dar acum avem confirmarea din interior, a uneia dintre ele, care, nu-i asa, "a dat din casa". Multumim, "maestre", pentru sinceritate ! Nu ne asteptam. Totusi. Ca sa ducem logica pana la capat, mai exista o posibilitate: clientii/invitatii B1TV nu sunt satisfacuti de gazde, ele fiind "fete mari" sau decor, ci de telespectatori. Daca privim in trecutul apropiat, dupa 2004, la ce face Basescu nu doar telespectatorilor, ci majoritatii romanilor, aceasta varianta poate fi luata in considerare.