Uniunea Social Liberala (USL) mizeaza la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe 406 candidati in intreaga tara, intre care se regasesc un fost premier, jurnalisti, patronul unui post de televiziune, un consilier al premierului Victor Ponta, 12 ministri ai Cabinetului sau si o serie de actuali parlamentari.
Astfel, fostul premier Petre Roman candideaza pe listele PNL pentru un post de deputat in Brasov, iar jurnalistii Gabriela Firea (PSD) si Sorin Rosca-Stanescu (PNL), pentru mandate de senatori in Ilfov, respectiv Dambovita.
Si patronul unui post de televiziune Sebastian Ghita incearca sa obtina un loc in Camera Deputatilor, candidand in Prahova.
Consilierul premierului Victor Ponta - Remus Cernea vrea sa devina tot deputat, dar intr-un colegiu din Constanta.
In tara candideaza si 12 actuali ministri, respectiv Puiu Hasotti, Rovana Plumb, Daniel Constantin, Mircea Dusa, Mariana Campeanu, Dan Nica, Eduard Hellvig, Daniel Chitoiu, Ovidiu Silaghi, Mihai Voicu, Dan Sova, Radu Stroe, dar si o serie de parlamentari.
Si co-presedintii USL - Victor Ponta si Crin Antonescu - candideaza in tara, la Gorj, respectiv Teleorman.
Intre cei 406 candidati cu care USL candideaza la alegerile parlamentare se regasesc 38 de femei, iar UNPR este singurul partid din Uniune care nu are candidat in Diaspora.
USL are in total 452 de candidati - 406 in tara, 40 in Capitala si sase in Diaspora.
In competitia electorala pe Bucuresti pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie USL intra cu istorici, analisti, un cantaret, un patron al unui club de fotbal, dar si doi fosti premieri, actuali ministri si parlamentari.
Istoricii Vlad Nistor si Dinu Giurescu candideaza pentru mandate de deputati, la fel ca si cantaretul Mihai Sturzu, membru al formatiei HI-Q si patronul clubului de fotbal Steaua, europarlamentarul George Becali.
In schimb, analistul Daniel Barbu, fost consilier al liberalului Crin Antonescu cand acesta era presedinte interimar, vrea sa obtina un post de senator.
Pe listele USL pentru Bucuresti se regasesc si doi fosti prim-ministri, ambii candidand din partea PNL, Calin Popescu-Tariceanu si Victor Ciorbea.
In competitia pe Capitala pentru un fotoliu de parlamentar intra si trei actuali ministri ai Cabinetului Victor Ponta, social-democratii Ecaterina Andronescu (ministrul Educatiei) si Titus Corlatean (ministrul Afacerilor Externe) si liberalul Corneliu Dobritoiu (ministrul Apararii).
De asemenea, pe listele USL pe Bucuresti se afla si fosti ministri si actuali parlamentari, care doresc sa-si reinnoiasca mandatele.