CorectNews: Philip Gordon a discutat cu Basescu si Antonescu

Asistentul lui Hillary Clinton s-a intalnit cu Basescu si cu Antonescu. Urmeaza discutiile cu Ponta
Philip Gordon, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al secretarului de stat american Hillary Clinton, s-a intalnit luni cu presedintele suspendat Traian Basescu, si cu presedintele interimar, Crin Antonescu. Oficialul american surmeaza sa se intalneasca astazi si premierul Victor Ponta.
UPDATE 13:36: Asistenul lui Hillary Clinton a fost primit la palatul Cotroceni de Crin Antonescu. La inceputul intalnirii, Gordon i-a spus lui presedintelui interimar ca Washingtonul este preocupat de evolutiile politice din Romania, in conditiile in care privesc tara noastra ca pe un prieten si partener.
Gordon a precizat ca , dupa intalnirile cu oficialii romani, va sustine o declaratie de presa in care isi va exprima punctele de vedere rezultate. El nu a spus insa unde si cand vor avea loc aceste declaratii.
UPDATE 12:51: Gordon a sosit la sediul de campanie al lui Traian Basescu la ora 11.00, fiind insotint de ambasadorul SUA la Bucuresti, .Mark Gitenstein. La discutii au participat si consilierii presedintelui suspendat Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Bogdan Manoiu si Bogdan Oprea. Gordon nu a facut nicio declaratie nici la sosire, nici la plecarea de la intalnirea cu Traian Basescu.
Asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton trebuia sa ajunga duminica la Bucuresti pentru a discuta despre ingrijorarea SUA legata de recentele actiuni ale Guvernului roman care ameninta echilibrul puterilor in stat si care slabesc independenta institutiilor, a anuntat Departamentul de Stat al SUA.
Philip H. Gordon vine la Bucuresti, unde se va intalni cu oficialii guvernamentali, "pentru a discuta despre ingrijorarea Statelor Unite in legatura cu ultimele actiuni guvernamentale care ameninta separarea democratica a puterilor in stat si slabesc independenta institutiilor statului".
Intalnirea asistentului lui Hillary Clinton cu presedintele interimar, Crin Antonescu, a fost programata luni, la ora 13.00. La randul sau, premierul Victor Ponta are programata o intalnire cu Philip Gordon tot luni, la ora 17.00.
Gordon va avea intalniri si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor in intarirea valorilor si principiilor democratice impartasite de comunitatea transatlantica, mai precizeaza Departamentul de stat.
Sursa: Antena 3