Antena3: Ponta, vizita inopinata la vila de lux renovata din banii statului special pentru Traian Basescu

Premierul Victor Ponta a facut o vizita inopinata, miercuri, la Vila Dante, aflata la doar 200 de metri de Vila Lac 3, actuala resedinta a presedintelui Traian Basescu.
Impreuna cu mai multi jurnalisti acreditati la Palatul Victoria, Ponta a mers la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus ca are date ca acest imobil a fost pregatit, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro , ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului
"In 2010-2011, cand salariile si pensiile erau taiate, aceasta locuinta apartinand Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Basescu, a fost pregatita cu reparatii de peste un milion euro din bani publici, pentru a fi ocupata de Basescu dupa terminarea mandatului de presedinte. A fost pregatita din bani publici ca viitoare locuinta a lui Basescu, faimosul slogan Sa traiti bine se aplica doar aici", a spus Ponta, citat de Mediafax.
El a explicat ca a dorit sa lase presa sa filmeze si sa fotografieze acest imobil, deoarece o imagine exprima mai mult decat vorbele.
Seful Guvernului a mai afirmat ca, desi Vila Dante apartinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru ca acest imobil are un regim inchis si nici el nu a avut acces pana cand Crin Antonescu, din postul de presedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protectie si Paza.
"Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca aceasta casa sa treaca la Basescu. Voi solicita un control si, daca se dovedeste faptul, atunci Basescu sa dea banii inapoi. Sper ca Basescu sa isi ceara scuze public celor care in 2010-2011 au suferit", a spus Ponta presei.
Potrivit premierului, RAPPS a investit deja un milion de euro in vila Dante, despre care muncitorii care lucreaza acolo sustin ca este pregatita pentru Basescu daca isi va duce la bun sfarsit cel de-al doilea mandat la Presedintia Romaniei.
La vila Dante numai o parte a mobilierului a costat 100.000 de euro , bani alocati de RAPPS, inclusiv dupa 2009, cand au inceput masurile de austeritate.
Statul Roman a facut investitii in renovarea locuintei presedintelui chiar dupa ce s-au taiat pensiile si salariile bugetarilor. Guvernatii au invatat pe de rost mesajul potrivit caruia statul face eforturi sa taie din cheltuieli, dar cand vine vorba de alesi insa, lucrurile se schimba.
Dezvaluirile incredibile care ridica miza finalizarii mandatului de presedinte al Romaniei pentru Traian Basescu au fost publicate si de Mihai Gadea, in cadrul editiei din 2 iulie 2012 in emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.