BLOGUL LUI OCTAVIAN STIREANU: Fuga marinarului

Lupta cu Basescu nu este deloc usoara. Crocodilul are harponul infipt in gat, dar loveste cu disperare din coada, in toate directiile. Animalul pare cuprins de un delir al disperarii. Manipularea este colosala, tupeul este fara margini, minciunile de nestavilit.
Suntem in plina operatiune "Stejar extrema urgenta". Sau "Radu cel Frumos". A fost reactivata brusc o intreaga armata de agenti acoperiti care incearca pe la televizor diversiuni care mai de care mai subtile. Unii zambesc sagalnic de dupa ochelari, dar nu prea e rasul lor. Altii duc prin Europa niste mesaje scrise la Bucuresti, pentru ca aceleasi texte sa ni se intoarca sub antet de acolo, ca reprosuri ale Uniunii Europene. Lansarea la Bruxelles, de catre o jurnalista romanca aflata la misiune, a provocarii despre arestarea la Bucuresti a judecatorilor Curtii Constitutionale este doar un exemplu. Lista celor "11 cereri ale Bruselului", iesita din poseta unei foste procuroare ceausiste, este un alt exemplu.
In legatura cu aceasta ofensiva propagandistica, presedintele interimar a pus punctul pe i, cerandu-i lui Basescu sa dea ordin oamenilor sai sa inceteze defaimarea Romaniei. Raul a fost, insa, facut.
Fiind incapabil sa raspunda pentru faptele sale pe plan intern, Basescu a creat diversiunea de la Comisia Europeana, ca sa aiba din ce sa suga in campania electorala. El incearca cu disperare sa devieze discutia spre subiecte care n-au legatura cu tema referendumului. Cand este vorba despre el si faptele sale, Basescu aduce mereu in propozitie pe altii. El intotdeauna a incercat sa-si mascheze spiritul diabolic si caracterul infect prin reaua credinta a altora. In 2009, cersind voturile pentru al doilea mandat, in loc sa vorbeasca despre ce a facut, efectiv, in primul mandat si sa prezinte poporului un raport al activitatii sale, speria lumea cu venirea comunistilor si cu mogulii care, daca nu va fi el reales, vor fura sarea si posta.
Cand e vorba sa dea seama pentru faptele sale, vajnicul marinar fuge de pe puntea vaporului si se ascunde in sala masinilor, de unde tipa ca pescarusii i-au luat ciolanul din fasole... Acum afirma ca se bate la referendum doar pentru ca puterea judecatoreasca sa nu incapa pe mana "puscariabililor".
Desi, nu demult - daca mai au importanta contradictiile la acest personaj - acelasi Basescu afirma ca justitia este ireversibil independenta si ca nimeni, niciodata, n-o va mai putea influenta.
Temerea lui Basescu este tardiva si din alt punct de vedere, pentru ca - am putea spune - institutia aceasta deja este incaputa pe mana unui singur puscariabil, care este chiar Basescu insusi. El se bate disperat la referendum pentru ca aude in creier zanganit de catuse.
Iar pentru a vedea cum stam cu controlul asupra Justitiei, cateva cifre pot fi sugestive.
In perioada 1997-2000, presedintele Constantinescu a numit 172 judecatori si procurori, majoritatea fiind la varsta pensionarii.
In mandatul urmator, 2000-2004, presedintele Iliescu a numit 137 de judecatori si procurori, majoritatea fiind, de asemenea, la varsta pensionarii.
Iar in perioada 2005-2009, Traian Basescu si Monica Macovei au numit 3.011 judecatori si procurori!... Comentariile sunt de prisos.
Pe fundalul razboiului informational pe care l-a declansat, Traian Basescu incearca sa intoarca referendumul si sa impuna, pe toate caile, ideea ca plebiscitul nu se refera la el, ci la Patrie, la Europa, la Viitor, la scumpa noastra tarisoara... La orice altceva, numai la el nu!... Basescu pretinde ca se confunda cu statul, cu tara, ba chiar cu democratia insasi, care este un delicat bibelou de portelan, pe care suspendarea sa l-a facut tandari. El cica nu se lupta pentru puterea si libertatea sa, ci face campanie doar ca sa lipeasca cioburile si sa reaseze vaza in vitrina!... Exact ca in povestea cu butonul 3 de la telefon, a carui existenta Basescu a negat-o ulterior cu seninatate, spunand ca avea si el nevoie, in discurs, de "un buton" ca sa-i poata acuza pe Ponta si Antonescu, dar daca-l apesi, poate raspunde tot el!...
De-a dreptul halucinant si cu totul patologic!...