Jurnalul National : Mihaileanu 2 va fi Zambaccianul lui Basescu (Autor: DAN CONSTANTIN)

Cand a pornit cu flacara democratica prin tara, Basescu Traian s-a copiat pe el din editia 2009. Flacara violet i-a dat atunci taria ca il invinge pe Geoana, prins in menghina energetica a familiei Manolea. Atunci i-a iesit, dar nu din cauza de culoare de aragaz, ci din halucinanta vizita a contracandidatului pe la casa lui Vintu. Acum, treaba-i mult schimbata. Nu mai are un adversar pus sa umble prin oras. A ramas el singurel in casa bantuita din Comanita 9. Bizara alegere, sa te ascunzi intr-un barlog fara nici o individualitate, ca o casa conspirativa. Nu inteleg de ce Suspendatul nu si-a facut sediu in proprietatea din Mihaileanu. Sunt convins, ca o paranteza, ca aceasta adresa, Mihaileanu 2, va deveni, nu peste mult timp, pentru Basescu, la fel de dramatica precum casa Zambaccian pentru Adrian Nastase.
Intrand in Comanita, domiciliu care seamana, la detaliu, cu sediul-geaman de la referendum 2007, din Vasile Lascar 148, Basescu si-a jurat in barba ca va popi pe multi. Cu biserica in coasta, presedintele si-a adunat un Stat Major de intelepti care sa-l ajute sa treaca desertul singuratatii spre destituire. Zilele vor trece repede, asa ca nu are cum sa se plictiseasca. Ii mai zice o vorba EBa, fata cea mica si naiva din nastere; ii mai da o pilda din istorie despre tradare fostul prim-ministru; mai trage o tabla cu Onaca, altfel cadru universitar de litoral, cu diplome si doctorate de salvamar fara numar. Cand ii termina pe astia, iese pe prispa si incepe sa vorbeasca ziaristilor plictisiti si loviti de canicula. La inceput de saptamana a bagat chestii mai serioase, de finante; a dat cu bifarul in sus, si bifarul in jos pana a indraznit cineva sa-l intrebe ce-i asta. - Las’, ca vedeti voi! Si a tras-o iar pe Antene si analisti, ca minte.
Basescu se pregateste temeinic de infrangere. Stie ca nu-l mai iubeste lumea si mai nimeni in lume. A mirosit ca Franta a cotit-o, iar perfidul Albion, de aia e perfid, ca sa te lase cu fundul in Canalul Manecii. Madam Merkel il tine de mana, dar maine-poimaine o suna Putin si-l lasa singur pe strada. A incercat sa se faca prieten cu Boico Borisov, dar bulgarul, tuca naglava, nu l-a inteles.
Bozgorii l-au tradat, cehul nu stie de el, polonezii sunt altii. Nici Gedafi, nici Assad nu-i mai pot fi refugiu. Asa incat stie ca se apropie funia de par. Pana la 29, mai e cat de cat ceva, este presedintele suspendat. Dupa 29 va fi dat afara, fara functii, fara carnet de comandant, fara tarla de ziaristi dupa el. Si, ce-i mai nasol, fara imunitate. Flacara violet s-a stins, Manolica vindeca pe bani multi, n-are atatia. Si-a luat o flacara olimpica, i-a bagat cineva ideea ca-i de sezon si-l face mai luptator. A iesit scandal, umbla albii de nebuni pe sosele, dar nu-i baga nimeni in seama. Doar ii alearga lumea cu huo. Basca, ce-o mai veni de la olimpicii adevarati. Draguta de Kovesi nu-l mai suna, Morar lucreaza el in orb la dosare, vechituri, dar se dau si ei loviti, independenti.
Serviciile nu-l mai asculta, nu-i mai spun pe cine asculta. Doar serviciul de salubritate e la post. Bun baiat Prigoana, ia tomberoanele ceas, poti sa-ti faci digestia dupa programul lor exact.
Ce-i mai insenineaza batranetile sunt cativa maidanezi care se uita cu duiosie la ochii lui umezi. Stiu ca au aceeasi soarta cu el, solidaritate barbateasca. Restul e minciuna. Pe care o racesti cu patru cuburi si o sorbi incet, incet. Si mai iesi o data la presa cu fundalul in carca al Constitutiei. I-a ghicit una priceputa ca fix inainte cu patru zile de referendum il lasa toti. Asa ca ce rost mai are?