Gandul.info: Surfing pe un val de ura (Autor: Lelia MUNTEANU)

Sa iei in piept valul de ura populara in campania pentru referendum - iata o incercare disperata, la care doar Traian Basescu s-ar fi putut incumeta.
Are nevoie de un surfboard solid - PDL ii va pune la dispozitie masinaria de vot. Are nevoie de echipa care furnizeaza sloganurile si de echipa care incinge comunitatea virtuala. Are nevoie de niste adunari populare, ca sa nu vorbeasca singur - batranul si credinciosul Vasile Blaga va organiza manifestarile, va inchiria autocare, va pregati pancartele. N-ar fi rau sa-l trimita pe Baconschi in diaspora, pe la ambasade, ca sa antreneze personalul la vot-viteza (anul acesta ar trebui sa scoata sub 11 secunde per alegator).
Victimizarea, numerele de jonglerie cu sferturi de adevar, sarmarea publicului cad in sarcina Presedintelui Suspendat. Care va lucra, ca de obicei, cu naturelul simtitor al romanilor. Traian Basescu nu e omul trairilor caldute. Intre doua sentimente oarbe (dragoste hipertrofiata si ura viscerala) va trage poduri de tuse groase peste prapastia nuantelor. Isi va desfigura adversarii, fara sa clipeasca - doar nu se lupta pentru sine, ci pentru Democratie, pentru independenta Justitiei... Va flutura drapelul tuturor cauzelor nobile, tocandu-i marunt pe cei 256 - "oamenii lui Nastase" - cu lancea de lemn.
Langa Traian Basescu vor sta camasile imaculate din Noua Republica, din Initiativa Civica de Centru-Dreapta - cele doua formatiuni care si-au propus sa schimbe Romania, incolonate sub umbrela veche a PDL - cu liderii lor: omuletul providential MRU si clona lui agitata, Mihail Neamtu.
Daca USL nu se va vindeca de frica, (motorul executiei sumare a Presedintelui), si nu va reusi sa insaileze un program de campanie, daca va lasa tot greul propagandei in seama televiziunilor (ca la locale), va fi spectatorul timorat al unui show stilistic care o va umple de zoaie si al carui end nu va fi atat de happy pe cat si l-ar dori.