DeCeNews: Basescu a pierdut Bucurestiul. Sta prost si in fiefurile PDL

Politologul Cristian Parvulescu a interpretat sondajul dat publicitatii de IMAS. El considera ca procentul de 64% este foarte greu de intors de Basescu, iar daca privim in istorie, o diferenta atat de mare nu a fost intoarsa aproape niciodata. Parvulescu atrage atentia ca datele acestui sondaj arata o uniformizare a optiunii de vot intre toti membri societatii.
"De remarcat ca Basescu pierde Bucurestiul. Conform IMAS, 71% dintre cetatenii Capitalei vor vota suspendarea lui Basescu. Atentie, este vorba despre Basescu, nu despre PDL. Se spunea ca Ardealul e fief al PDL, dar si aici are peste 60% impotriva lui", a spus Parvulescu.
Parvulescu a mai explicat ca un alt indicator important este faptul ca Basescu a pierdut votul popular. La nivelul oamenilor cu venituri mici, 71% se declara impotriva lui Basescu. La nivel de sex, femeile voteaza majoritar impotriva lui Basescu. Nici intre tineri si batrani nu exista diferente, tendinta fiind aceeasi.
Politologl atrage insa atentia ca aceste cifre ar putea tine oamenii in case, mai ales ca este vara, iar finalul lui iulie este perioada de concedii. "Si daca avem 60% prezenta, nu 80% si tot e bine", a competat Cristian Parvulescu.