AGERPRES: Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, copresedinte al Uniunii Social Liberale, a fost ales marti presedinte al Senatului, in cadrul unei sesiuni extraordinare a camerei superioare a Parlamentului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost propus marti de catre grupurile USL pentru functia de presedinte al Senatului. Crin Antonescu este singura persoana propusa pentru aceasta functie. Votul va fi unul cu buletine de vot.
George Crin Laurentiu Antonescu s-a nascut la 21 septembrie 1959, la Tulcea.
A absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universitatii Bucuresti in 1985. In perioada 1985 - 1989, a fost doctorand al Universitatii Bucuresti la specialitatea Istorie veche universala. In aceeasi perioada, a fost profesor de istorie in Tulcea si Vaslui. In perioada 1989 - 1992, a fost muzeograf la Sectia de istorie-arheologie a Muzeului ‘Delta Dunarii‘ din Tulcea.
Crin Antonescu este membru PNL din 1990.
In perioada februarie - iulie 1990 a fost presedinte al Organizatiei judetene PNL Tulcea. A demisionat din PNL si a trecut prin alte doua partide: Partidul Aliantei Civice (PAC) si PL 93. A revenit in PNL odata cu reunificarea miscarii liberale, prin care au fost inglobate in PNL toate formatiunile liberale existente la acea data pe scena politica. In 1995, a fost ales vicepresedinte al PNL si ulterior liderul delegatiei liberale din Camera Deputatilor.
Intre 5 decembrie 1997 si 17 aprilie 1998 a ocupat functia de ministru al Tineretului si Sportului in Guvernul Victor Ciorbea, iar intre 17 aprilie 1998 si 22 decembrie 1999 a detinut acelasi portofoliu in Guvernul Radu Vasile.
Intre 1995 - 2002, Crin Antonescu a fost vicepresedinte al PNL.
Intre anii 2000 si 2004, a fost reales deputat, ocupand in acelasi timp si functia de membru al Comisiei pentru Educatie, Stiinta, Tineret si Sport.
In noiembrie 2008, Antonescu si-a depus candidatura la Senat si a castigat un mandat in colegiul 2 din sectorul 1 al Capitalei. Crin Antonescu s-a situat, in urma alegerilor de la 30 noiembrie 2008, pe locul al doilea, cu 29,8% din voturi, obtinand locul de senator in urma redistribuirii.
A fost ales presedinte al PNL la Congresul din aprilie 2009, fiind preferat contracandidatului sau, fostul premier Calin Popescu-Tariceanu.
La 16 octombrie 2009, Crin Antonescu si-a depus oficial candidatura la Presedintie din partea Partidului National Liberal.
Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor prezidentiale, Crin Antonescu a obtinut in primul tur 20,02% din voturi. Acesta nu a reusit sa treaca in turul al doilea al prezidentialelor, fiind devansat de contracandidatii sai Traian Basescu (32,44%) si Mircea Geoana (31,15%).
La 25 noiembrie 2009, presedintele PNL, Crin Antonescu, si liderul social-democratilor, Mircea Geoana, au semnat un acord de colaborare intre cele doua partide, prin care liberalii urmau sa il sustina pe presedintele PSD in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, dar si in ceea ce priveste crearea unei majoritati stabile pentru sustinerea unui Guvern condus de primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Acordul stipula de asemenea elaborarea unui Program de guvernare pentru scoaterea Romaniei din criza.
Din 5 februarie 2011, Crin Antonescu este copresedinte al Uniunii Social Liberale, alaturi de presedintele PSD, Victor Ponta.
Pe 7 aprilie 2012, Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal au adoptat o rezolutie privind desemnarea lui Crin Antonescu pentru functia de presedinte al Romaniei, in conformitate cu prevederile Protocolului de functionare a USL. Rezolutia a fost adoptata, apoi, in aceeasi zi, in cadrul primului congres comun al celor trei partide membre ale aliantei politice si electorale USL.
Crin Antonescu este casatorit cu europarlamentarul liberal Adina Valean si are un copil.