Doljeanul Ion Vasile Stefan, de 37 de ani, candidat din partea PNL la functia de primar al comunei doljene Carcea, a ajuns in aceasta seara la Spitalul de Urgenta Craiova cu suspiciune de fractura de mandibula, dupa ce ar fi luat un pumn in fata de la contracandidatul sau de la PSD, actualul primar din Carcea Valerica Pupaza, de 44 de ani.
Altercatia dintre cei doi pare sa fi avut loc in jurul orei 16.00 si a pornit de la dreptul liberalului de a-si expune un banner electoral intre doi stalpi de electricitate de pe raza comunei Carcea.
"Sotul meu era cu niste baieti si vroiau sa puna un banner, cand a aparut primarul Pupaza cu cativa de-ai lui si au intrebat ca de ce pun bannerul acolo, ca n-au voie. Apoi au sarit la bataie, iar Ionut (n.r. candidatul PNL Ion Vasile Stefan) s-a bagat sa-i linisteasca, moment in care Pupaza i-a dat un pumn de i-a rupt mandibula. Acum suntem la spital, unde sotului meu i s-a spus ca va fi internat pentru 30 de zile. Am facut plangere la politie impotriva primarului Pupaza si o sa cerem arestarea lui pentru ca este un tip periculos", a declarat Mihaela Stefan, sotia candidatului PNL.
Primarul din Carcea, Valerica Pupaza, nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma acest eveniment.
Politia confirma insa acest conflict, care a fost calmat chiar de un echipaj de la Sectia de Politie Rurala Cosoveni. Astfel in jurul orei 16.40, Ion Vasile Stefan a sunat la 112 pentru a anunta ca a fost victima unei agresiuni savarsite de primarul din Carcea. Un echipaj de la Sectia de Politie Rurala Cosoveni s-a deplasat la fata locului, reusind sa aplaneze starea conflictuala. Ambii protagonisti ai conflictului au depus plangeri penale unul impotriva celuilalt. Pesedistul Pupaza il acuza pe Stefan de amenintare, in timp ce penelistul Stefan l-a reclamat pe Pupaza pentru lovire sau alte violente.
"Ambele plangeri au fost inregistrate la Sectia de Politie Rurala Cosoveni si se efectueaza cercetari, urmand ca la definitivarea acestora sa se dispuna masurile legale prin Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova", a declarat comisarul-sef Adrian Capraru, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.