DeCe News : UNPR a devenit inutil si pentru PDL si pentru USL

Marele pierzator al motiunii de cenzura este UNPR. Liderii sai au ramas alaturi de Traian Basescu, dar PDL si-a pierdut interesul in ceea ce ii priveste. Formatiunea nu mai are, practic, sanse pentru a conta la alegerile locale, iar in sondaje nu exista. Primarii pe care s-ar fi putut baza se vor orienta spre alte partide, odata ce guvernul din care facea parte UNPR a cazut.
Formatiunea condusa de Gabriel Oprea si Marian Sarbu s-a definit ca fiind de stanga, dar si-a justificat participarea la un guvern de dreapta prin interesul national si "nevoia de stabilitate". In acest moment, stabilitatea poate fi asigurata in cel mai inalt grad de alegerile anticipate, la care UNPR s-a opus cu inversunare.
Nici la motiune, liderii UNPR nu au contat la nivel de discurs, iar membrii care au ramas fideli lui Traian Basescu au respectat consemnul si nu au venit la vot.
USL nu mai are nevoie de UNPR decat in unele localitati, pentru primari cu sanse. PDL, care a anuntat ca nu va mai guverna, daca pica guvernul Ungureanu, incearca sa se salveze pe cont propriu si nu pare dispus sa imparta nimic cu fostii aliati.