Cotidianul.ro: Basescu ameninta opozitia cu inregistrari audio!

- "Romania nu este in Zona Euro. Nu va veni Germania sa ne dea bani. Daca nu taiam salariile ajungeam in situatia Greciei in cinci luni. Daca Romania nu lua masurile pe care le-a luat, romanii o duceau mult mai rau si nimeni nu venea sa ne salveze."
- "Daca am da ceasul inapoi si am anihila toate masurile de austeritate, Romania s-ar imprumuta extrem de greu, daca nu cumva ar fi intrat in derapaj. In seara in care am anuntat taierea salariilor nu am putut vorbi nici cu sotia, nici cu fata cea mare."
- "Ma gandeam ce au inteles romanii carorar le-ai taiat un sfert din salariu. Chestia asta o sa o duc toata viata mea. Poate de aceea am solicitat guvernului sa reintregeasca salariile."
- "E foarte greu sa ma ierte romanii. Daca as fi avut lasitatea sa nu o fac ma gandesc cate nopti nu as fi dormit?"
- "Este o copilarie, pentru ca au incercat, de fapt, sa subrezeasca singurul loc in care eu imi gasesc linistea si a fost bine gandita. Uitati-va la Antena 3, Galmea de la Antena 3 si la Realitatea, cand era Vantu, acele doua posturi au fost focusate in atacurile "Basescu - Elena Udrea - relatii extraconjugale", pentru ca stiau foarte bine - au fost bine documentati oamenii - ca punctul meu de maxima rezistenta este familia.Imaginea ca am calcat stramb in viata conjugala este indusa, asa cum a fost si cea indusa de Ponta ca dupa consultari imi cautam sticla de whisky pe jos".
- "Nu cred ca trendul victoriei USL nu este ireversibil. PDL sta ascuns. Greii partidului nu merg la televizor pentru ca se discuta de salarii. Stau sa-si protejeze imaginea. Trimit tot felul de oameni care au bunavointa, dar nu stiu sa prezinte situatia. Ei stiu cum s-au luat deciziile."
- "In principiu greii PDL sunt grei cand se dau functii, cand au de indepartat pe cineva din functii isi aduc aminte ca sunt grei."
- "Cand este vorba sa se lupte cu Sorin Oprescu nu mai sunt grei. Ce-i impiedica sa-i spuna ca Pasajul Basarab l-a facut Basescu si el a votat impotriva, ca stadionul l-a facut Videanu. I-as spune ca a avut doua proiecte: Autostrada Suspendata si parcul cu caprioare si pelicani de la Piata Alba Iulia. Unde sunt caprioarele? I-as spune sa aduca macar un pelican ceva."
- "Asta e problema greilor partidului: au drepturi mari, dar nu au dreptul la batalie publica pentru ca se tulbura. Am spus ca este esential ca cei mai importanti oameni ai partidului sa candideze in alegerile locale. In 2004 am avut rezultate bune. Eu am candidat la Bucuresti, Emil Boc la Cluj. O spun cu naduf, pentru ca sunt nadusit pe ei. De ce nu se duc sa candideze la locale? Ce greu esti daca nu ai voturi la locale?"
- "Elena Udrea nu are sanse la Bucuresti. Asta spun toate sondajele. Nu poti candida daca nu ai sanse. Sa fim seriosi. Cat de grea este Elena Udrea? Ea, Roberta Anastase mai au de mancat politica pe paine. "
- "Intotdeauna i-am trimis flori domnului Ion Iliescu de ziua sa."
- "Avem o pozitie solidara cu Uniunea Europeana, care-i cere presedintelui Bashar sa paraseasca functia. Cand armata trage in populatie, presedintele nu are decat un singur drum de facut, catre un tribunal."
- "Sunt 6.000 de adulti in Siria, in general femei casatorite cu sirieni, si copii lor. Nu putem sa ii ajutam."
- "Fratele meu a comandat vasul "Crisana", a doua ca marime. A fost primul care m-a sunat dupa ce am anuntat reducerea salariilor. Mi-a spus ca e rau, ca niciodata nu am taiat din diurna echipajului."
- "Viata m-a obligat sa invat sa ma port si cu un docher in port, dar si sa merg la o receptie la restaurant de 5 stele. Natural sunt atat de bun."
- "Am observat un lucru foarte riscant pentru mine. Toti purtatorii de cuvant m-au sfatuit sa nu fac asta. Inclusiv Claudia, la ultima interventie pe aceea care sa justifice de ce din iunie sa creasca salariile. Sa stiti ca nu o sa am complexe sa mai intervin daca vreau ca un mesaj sa apara corect."
- Cand a aflat ca Ponta neaga faptul ca i-ar fi propus functia de premier, Traian Basescu a chemat-o pe inlocuitoarea lui Turcan si a dat cu ajutorul acesteia stenograma discutiei pe care a avut-o cu Victor Ponta.
"Ca sa nu pierdem vremea, eu va dau stenograma si dumneavoastra dupa ce ajungeti la post o faceti publica", a declarat președintele la B1.