Antena 3 informeaza: Proteste la sedinta comuna a guvernelor: "Cuza domnitor, Basescu tradator", "Basarabia este Romania"

Update 15:00 - Premierul Mihai Razvan Ungureanu si omologul sau moldovean, Vlad Filat, dar si ministrii celor doua cabinete au fost huiduiti de un grup de circa 20 de persoane, sambata dupa-amiaza, la iesirea din sediul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, unde a avut loc o "sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean".
Protestatarii au scandat "Jos Guvernul securist!", "Jos mafia!", "Afara, afara, tradatorii din tara", "Vrem anticipate!", "PDL - UDMR, aceeasi mizerie!", "Cuza domnitor, Basescu tradator".
La iesirea din universitate a membrilor, prin fata cladirii a trecut un tramvai care a fost oprit de fortele de ordine pentru a lasa loc oficialilor.
Protestatarii nu i-au mai putut vedea pe oficiali, fapt care i-a determinat sa strige pe un ton mai ridicat.
De asemenea, mai multi membri ai "Noua Dreapta", aflati in multime, au scandat "Basarabia este Romania", "Jos hotarul de la Prut", "Basarabia pamant romanesc".
Intrebat despre proteste, la finalul intalnirii, Ungureanu a spus ca aceia care conduc un stat democratic trebuie sa asigure dreptul la protest al membrilor comunitatii.
Premierul roman Mihai Razvan Ungureanu si omologul sau moldovean, Vlad Filat, au fost primiti cu onoruri militare la Iasi, unde urmeaza sa aiba loc, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", o sedinta comuna a celor doua guverne.
Cu putin timp inainte ceremoniei, cateva zeci de persoane adunate in zona au scandat "Basarabia este Romania!", "Jos hotarul de la Prut!".
Sambata dimineata, pe trotuarul din fata Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", au fost montate garduri metalie pentru a delimita zona, ca trecatorii sa nu aiba acces.
In zona au fost mobilizate forte sporite ale Politiei si Jandarmeriei.
La ora 11:15 este programata sedinta comuna a celor doua guverne.
Membrii celor doua executive vor discuta in sedinta comuna probleme privind sectorul energetic, transporturile, securitatea sociala si educatia, iar la finalul reuniunii vor fi semnate mai multe documente bilaterale de catre membrii celor doua guverne.