Senatorul Gheorghe Marcu, Presedintele Departamentului pentru relatia cu patronatele si piata de capital, a transmis un comunicat de presa intitulat: "Consilierii Primului Ministru, in posturi privilegiate".

Dupa ce i-a oferit consilierului Adrian Victor Vevera functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Transelectrica, premierul Emil Boc recidiveaza, numind-o pe consiliera sa, Andreea Paul Vass, in Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucuresti.
Dincolo de cumulul de functii pe care il face doamna consilier, se pune problema incompatibilitatii, avand in vedere faptul ca sotul si cumnatul acesteia lucreaza in brokeraj. Este de-a dreptul ipocrita afirmatia acesteia, care sustine ca rudele domniei sale nu au cum sa beneficieze de niciun fel de informatie privilegiata. Mi-e teama ca va fi exact pe dos, pentru ca n-am auzit ca membrii in CA-uri sa depuna juraminte de tacere.
Mai mult decat atat, in conditiile in care in Romania exista Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Oficiul pentru Participatiunile Statului din cadrul Ministerului Economiei, ce nevoie avem de consilierul domnului Emil Boc in comisia pentru privatizarea Hidroelectrica?
Nu pot sa nu observ subiectivismul exagerat in toate aceste numiri facute de Primul Ministru si sfidarea la adresa instituitiilor constituite in acest scop. Ce rost mai are existenta lor si pentru ce mai sunt platiti salariatii acestora? Oare asemenea decizii nu ne fac sa credem ca exista si interese mai putin ortodoxe? Ce surprize ne va mai oferi Premierul?
Astept o explicatie rapida a Primului Ministru si o retragere a respectivei doamne din Comisia pentru Hidroelectrica, la fel cum s-a intamplat in cazul celuilalt consilier!