Senatorul Gheorghe Marcu, chestor al Senatului, presedinte PSD Botosani a transmis o declaratie de presa pe care o puteti citi in continuare:

"Astazi, Parlamentul Romaniei comemoreaza momentul decembrie 1989. Istoria noastra recenta, vie inca in memoria multora, ne compleseste la sfarsit de an si ne reaminteste pentru ce am iesit atunci in strada.
Realitatea prezenta, insa, este dezolanta. Dincolo de criza economica, Romania traverseaza, la 22 de ani de la Revolutie, o criza morala si identitara. Nu ne regasim in cei care se calca in picioare la cozile saraciei, dar totusi le formam zilnic, in orice colt al tarii; nu ne regasim in sintagma profund jignitoare "tiganii Europei", dar promovam prin orice mijloace subcultura, furtul si violenta; blamam politica si politicienii, dar ne vindem votul pentru un pix si un balon...
Suntem, la 22 de ani de la Revolutie, in cautarea noastra. Ultimii trei ani, insa, au marcat un regres profund pentru intreaga societate romaneasca.
Actuala guvernare a garantat in acesti ani furtul cu acte in regula, incalcarea legii chiar in forul legislativ suprem al tarii si a impartit Romania in doua: cea saraca, a celor multi, si cea bogata, a celor cu privilegii de la stat.
Pentru toate acestea si pentru multe alte motive, cei care ne guverneaza datoreaza scuze in fata romanilor care si-au castigat drepturile fundamentale in Revolutie.
Sa ne amintim, asadar, istoria noastra recenta si sa ne intoarcem in trecut cu respectul cuvenit. Numai asa vom putea evita repetarea greselilor".