REALITATEA.NET informeaza : Geoana: Demiterea mea de la sefia Senatului, cel mai frumos cadou pentru Traian Basescu
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a vorbit, luni, despre decizia PSD de a-i retrage sprijinul pentru sefia Senatului si de a-l inlocui cu senatorul social-democrat Titus Corlatean.
Geoana a declarat, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca gestul social-democratilor ofera "pe tava" actualei Puteri singura functie importanta pe care PSD o mai detine in conducerea statului roman.
Seful Senatului a relatat detaliile vizitei sale in Statele Unite ale Americii, care pe langa faptul ca era "cunoscuta de mai bine de sase luni", a avut loc in mod repetat in ultimii trei ani, in aceleasi conditii ca in 2011. In acelasi timp, Geoana a negat vehement faptul ca s-ar fi prezentat in SUA ca fiind liderul opozitiei ,explicand ca acest lucru ar fi fost o insulta la adresa oficialilor americani, care cunosc foarte bine structura partidelor din Opozitie.
"Eu ma duc in Statele Unite de doua ori pe an. Vizita mea era cunoscuta de mai bine de sase luni. Am fost de trei ori in ultimii trei ani intr-o vizita identica. Ma duc atat de des pentru ca mi-am construit un set de relatii"
"Cum poate crede cineva o asemenea inertie, ca m-as fi prezentat ca liderul Opozitiei. Aia nu stiu ca Ponta si Antonescu sunt liderii? In cadrul vizitei am spus urmatoarele lucruri: ca sprijinul pentru parteneriatul cu America cu privire la scutul antiracheta este bipartizan, vreau sa ma zbat pentru mai multe investitii americane si pentru liberalizarea vizelor pentru romani", a declarat Mircea Geoana.

"Nu am nici un fel de ezitare in a lasa pozitia unui alt pesedist, dar sansele sunt zero"

Presedintele Senatului a insistat pe ideea ca odata cu demiterea acestuia din funtia pe care o detine in Senat, PSD va pierde aceasta pozitie in conducerea statului roman si va oferi pe tava lui Traian Basescu un "cadou neasteptat".
"Sansele ca Titus Corlatean sa vina la conducerea Sebatului sunt zero, garantat. Puterea actuala are majoritate in Senat. Isi vor face propunerile lor. In plus o astfel de decizie este neconstitutionala: sefii celor doua Camere se aleg pe durata intregului mandat"
"Cred ca am facut o treaba buna pentru tara. Incerc si eu sa gasesc o cauza reala. E si o alta explicatie: o eroare strategica majora", a concluzionat fostul candidat la presedintie.