Senatorul Serban Valeca a sustinut o declaratie politica intitulata "Diferenta dintre guvernul unei tari si guvernul unei grupari politice"
V-am atras atentia de mai multe ori asupra modului clientelar in care actuala putere portocalie aloca fonduri. Daca la inceput guvernantii mimau o oarecare corectitudine negand aceste acuzatii aduse de opozitie iata ca acum tupeul lor a devenit atat de mare incat nu numai ca nu mai neaga aceasta practica dar chiar o recunosc senini la televizor. Acest lucru s-a intamplat chiar zilele trecute cand, dupa ce premierul Emil Boc i-a cerut sa pregateasca o hotarare de guvern prin care primariile si administratiile locale cu "probleme" de functionare si datorii sa fie sprijinite de Executiv de la bugetul de stat pentru continuarea activitatii, Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a recunoscut senin ca banii vor merge, in principal, la primariile PDL.
Astfel, in cadrul unei emisiuni televizate, Igas a facut o afirmatie naucitoare, intrebat unde vor fi dirijate fondurile de la buget: "Sunt foarte multe primarii care au dificultați majore in a-si plati salariile catre angajati ori in a-si plati cota parte care le revine din proiectele europene in derulare. Trebuie sa fim foarte clari aici si sa spunem ca aceste primarii se afla in special in zona PDL..." De asemenea, Ministrul Administratiei si Internelor a mai spus ca, dupa adoptarea HG, banii vor ajunge la respectivele primarii in maxim doua saptamani.
Priviti, asadar, stimate colege si stimati colegi, cum stiu actualii guvernanti sa imparta banii tarii doar catre colegii lor de partid pe care domnul Igas ii compatimeste ca in 2009 si 2010 nu au primit destui bani. As vrea sa-i amintesc domnului ministru ca un studiu prezentat de catre Institutul pentru Politici Publice a indicat faptul ca peste 70% dintre primarii care au obtinut in 2009 bani din Fondul de rezerva al Guvernului apartin PDL. Probabil ca la fel a fost situatia si in 2010. In aceste conditii, cel care detine prtofoliul administratiei tarii ar face bine sa lase deoparte aceste motivatii subrede si lipsite de adevar si sa nu mai "branconeze" banii tarii in favoarea clientelei politice a partidului pe care il reprezinta, aducandu-si aminte, cel putin cateodata, ca face parte din guvernul unei tari, avand raspunderi fata de toate administratiile locale si ca nu este parte din guvernul unei grupari politice, indiferent cine il sustine.