Adevarul: Cea mai mare durere a Regelui Mihai: "Au trebuit 140 de ani ca sa faca o tara, si in 40 si ceva de ani sa fie daramat totul"
In cadrul emisiunii Sinteza Zilei de luni seara, de la Antena 3, a fost difuzat un interviu realizat de Bogdan Serban Iancu. Majestatea Sa Regele Mihai I i-a dezvaluit jurnalistului care este cea mai mare durere a sa.
Regele Mihai a dezvaluit ca masurile luate de regimul comunist in cei 40 de ani, cat si ce a ramas in urma acestora, il framanta si il intristeaza foarte tare.
"Este ceva care ma doare in suflet foarte mult. Regele Carol I a facut Romania moderna. Au trebuit 140 de ani ca sa faca o tara. Ca dupa aceea, in 40 si ceva de ani sa fie daramat totul. Pentru mine este, ca sa folosesc un cuvant mai grav, este criminal", a spus Regele.
"Cum sa te porti cu un popor, sa-l prostesti in asa hal, incat sa nu mai poata sa gandeasca cum a fost inainte si cum ar trebui sa fie. E ceva foarte trist. Poate spun lucruri pe care nu le-am spus pana acum, dar ma framanta", a continuat Majestatea Sa.