Inpolitics informeaza: Pentagonul are o problema la Deveselu: PRM si PS (Autor : Bogdan Tiberiu Iacob)
Dupa intalnirea lui Obama cu Basescu si intrarea scutului anti-racheta in linie dreapta, e clar ca micuta localitate Deveselu, din Olt, devine un punct super-strategic pe harta Europei. Si ca alegerile locale de anul viitor vor fi la fel de importante, pentru marile partide, la Deveselu, precum intr-un oras resedinta de judet. Problema americanilor, care "joaca" alaturi de pedelisti e ca la Deveselu cel mai bine sunt plasate doua partide mai degraba "rasaritene", adica PSD si PRM.
Comuna Deveselu, unde se va plasa marele scut american, e scena unor batalii politice aprige intre principalele partide, si asta chiar inainte ca Pentagonul sa decida ca ea va gazdui dispozitivul militar. Dupa alegerile din 2008, cand a castigat la primarie pesedistul Gheorghe Beciu, s-a ajuns la un blocaj politic in consiliul local, unde PDL, PC-ul lui Voiculescu si PNG-ul lui Gigi Becali detineau majoritatea, printr-o alianta. Motivul a fost reorientarea reprezentatului conservatorilor catre PSD, ceea ce a dus la rearanjarea majoritatii si la un scandal de proportii, acuze reciproce, suspendarea sedintelor de consiliu si, finalmente, dizolvarea acestuia. In urma alegerilor anticipate din februarie 2010, PSD a pierdut doua posturi de consilieri, poate si pentru ca alegerile au avut loc in ziua congresului extraordinar al partidului, dar si PDL a pierdut postul de viceprimar, detinut de Eugeniu Nicola, in favoarea PRM-istului Alexandru Copilescu. Colac peste pupaza, mai nou, liderul PDL local, Ion Aliman, se afla in negocieri avansate cu PNL, potrivit unor surse din partid, ceea ce ar crea democrat-liberalilor o problema suplimentara. Asta pentru ca, se aude la PDL, actualul partid de guvernamant vrea cu orice pret sa puna mana pe primaria comunei amintite si e decis sa desemneze un candidat puternic, chiar "strategic".
Actualul primar, Gheorghe Beciu, declara pentru Inpolitics ca va candida pentru un nou mandat: "Cel putin pana in acest moment eu asa stiu, ca sunt candidatul PSD pentru anul viitor, si sunt pregatit sa ma bat cu orice ar trimite PDL de la centru sa candideze aici. Senatori, deputati, ministri, ii bat orice ar fi. Mi-am luat manusi de box, saltea de lupte greco-romane, sunt pregatit. Dincolo de gluma, sunt convins ca la Deveselu va fi o lupta apriga, pentru ca aceasta comuna a devenit deja celebra in Europa si va reprezenta un punct foarte important pe harta tarii ani multi de aici inainte. E firesc sa fie privit cu alti ochi de liderii politici".
Beciu spune ca, de la desemnarea comunei drept gazda a scutului si pana azi oamenii locului si-au mai linistit temerile, "pentru ca a existat si o doza de teama, dar le-am explicat tuturor pe indelete, ca plasarea scutului aici nu creeaza insecuritate, ci exact pe dos, comuna noastra va deveni cel mai sigur loc din Romania. Acum s-au calmat, cei mai multi, si privesc cu optimism spre viitor".
Un alt candidat este viceprimarul Alexandru Copilescu, cel care spune, pentru Inpolitics, ca partidul lui Vadim Tudor a decis sa mearga pe mana lui in alegeri: "Pot sa va garantez ca nu va fi o candidatura de conjunctura, nu o fac ca sa ma aflu in treaba, ci pentru ca sondajele spun ca, realmente, am mari sanse. Asta nu inseamna ca nu ma astept ca PDL sa pluseze cu un candidat sustinut din spate de tot felul de spagi electorale, avand si resursele necesare, dar cred, totusi, ca voi invinge".