Val Valcu publica pe DeCeNews articolul: Ceausescu: Boc, Voinescu si Turcan fac reclama USL fara sa stie
Alchimistii propagandei portocalii au tras un sut in bara. Sau, cum ar zice Igas, si-au dat singuri cu mesajul in instalatie.
Dupa constituirea USL, Boc a lansat sintagma "Alianta socialista". Dovedind o disciplina aproape militara, falanga vorbitorilor de partid si de stat, de la Oajdea la Turcan sau Sever Voinescu, a trecut la atac. Indiferent despre ce este vorba, ei arunca anatema "Alianta Socialista", de parca sunt niste copii, care injura de mama cand se cearta. Miscarea are o conotatie strict electorala, dovedind ca PDL s-a resemnat cu ideea ca mai poate lua voturi doar de la nucleul dur al electoratului de Drepta. Probabil, tinta este in dispora, acolo unde se afla grosul celor nemultumiti de comunism si de tranziatia post-comunista.
Dar socoteala din laborator s-ar putea sa le dea cu zecimale, ca elevilor care au cazut Bac-ul. Realitatea Tv a facut o audienta record difuzand interviul cu Nicu Ceausescu, Antena 3 a dat lovitura cand l-a invitat pe ginerele fostului presedinte. Dupa cum arata sondajele, Ceausescu ar face lejer majoritatea ceruta de Basescu, daca ar reveni in fruntea PCR si s-ar inscrie la alegeri.
Cred ca USL ar trebui sa-si asume asa zisa vina de a fi socialista. Daca asta inseamna sa dea case oamenilor si nu borduri strazilor, sa se preocupe de soarta celor mai necajiti si nu de bunastarea catorva imbuibati, daca ar afirma raspicat ca intentioneaza salvarea statului social de tip european, nu ar avea decat de castigat din reclama facuta de alde Boc. Nu-i vorba, cea mai buna reclama pentru USL e prestatia guvernarii PDL, dar nu strica sa raspunda asteptarilor publicului si din acest punct de vedere . Cel mai mare risc pentru democratie nu e existenta unei orientari de stanga, ci confiscarea acesteia de catre un farsor cu Rolls Royce, care ar bascula ulterior voturile in curtea partidului unic, post 2012.
Raul din epoca lui Ceausescu nu a venit din prea mult socialism, ci din prea putine partide, dintre care sa alegi, daca unul singur o ia razna.